Home / Bezbednost / U MINIĆEVU KOD KNJAŽEVCA VANDALI OPLJAČKALI GROBNICE – Sekli prste mrtvacima

U MINIĆEVU KOD KNJAŽEVCA VANDALI OPLJAČKALI GROBNICE – Sekli prste mrtvacima

Mrtvima sekli prste da skinu prstenje!
Za sada nepoznati počinioci opljačkali su nekoliko porodičnih grobnica u Minićevu, iz kojih su odneli zlatan nakit, u ukupnoj vrednosti od oko 600 hiljada dinara. U Policijskoj stanici u Knjaževcu, međutim,  demantuju pisanje pojedinih dnevnih listova, u kojima se navodi da su lopovi skrnavili leševe. U policiji kažu  da ovo nije usamljen primer pljačke na grobljima i da su slični slučajevi zabeleženi na području celog regiona, ali i u centralnoj Srbiji. Istraga je u toku.Utorak – 12.01.2010
Nepoznati vandali oskrnavili su tokom proteklih dana desetak porodičnih grobnica u knjaževačkom selu Minićevo, razbijali su vrata, otvarali i sekli sanduke, izvlačili leševe da bi uzeli nakit.

Sa onih tela, tvrde Minićevci, gde nisu uspeli da skinu prstenje, makazama za vinograd su sekli prste i odnosili ih zajedno sa nakitom. Na uviđaju su nadležni procenili da je ukupna vrednost ukradenih dragocenosti oko 650.000 dinara.
Juče je na minićevskom groblju bilo samo nekoliko meštana koji su dovršavali popravke grobnica svojih najmilijih. Osim jednog mladića, ostali nisu želeli da im se pominju imena, niti da se fotografišu, ali su svi bili duboko potreseni ovakvim nezapamćenim vandalizmom. Neki od njih imali su maske preko lica jer se iz grobnica širio nesnosan miris.
– Prošla je godina otkako mi je preminuo otac, došao sam prekjuče i zatekao strašan prizor. Vrata naše porodične grobnice bila su obijena, a sanduci isečeni kao da su konzerve. Strašno. Ovde mi leže pokojni otac, brat, deda, baba i stric. Video sam kroz isečene sanduke da su im tela pomerana i da su sa svih skinute dragocenosti – kazao je još u šoku Miljan Nikolić (18).

Meštanin koji je u blizini nameštao vrata grobnice dodaje da ne može zamisliti um koji je sposoban da pretura tela pokojnika, da ih ostavlja pored sanduka, da skrnavi večnu kuću. Stariji Minićevac, koji nije želeo da mu se objavi ime, ispričao je kako je zatekao telo svoje babe.
– Nakon što su provalili u grobnicu, ti neljudi su moju babu izvadili iz sanduka i ostavili je na pod grobnice. Sa nje su uzeli zlatnu ogrlicu i prstenje – kaže ovaj meštanin.
Policija intenzivno traga za počiniocima.


Leave a Reply

x

Check Also

Izložba fotografija “Knjaževac – tamo gde su prijatelji“ (Foto & Video)

– -Centar za kreativni razvoj iz Knjaževca organizovao je u petak, 15. ...