Home / Tragedije / Droga ipak kriva

Droga ipak kriva

hro-ivana-nikolic.jpg

Ivana Nikolić

ZAJEČAR – Prištinca Eminija Beserta (28) – bivšeg policajca iz bujanovačkog sela Veliki Trnovac, protiv kojeg je u toku suđenje zbog sumnje da je 25. marta prošle godine u zaječarskom hotelu “Konj” golim rukama slomio vrat Ivani Nikolić (26) – nalazi Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta iz Beograda oslobađaju krivice za zločin! Naime, prema njihovim analizama, proizlazi da se nesrećna devojka – predozirala heroinom. Međutim, rezultati dodatnog veštačenja, koje je zahtevalo Okružno tužilaštvo u


Zaječaru, a koje su obavili stručnjaci niškog Zavoda za sudsku medicinu, pokazali su da je Nikolićeva, ipak, ubijena! Na osnovu obdukcije, ustanovljeno je da je “smrt nasilna i da je nastupila usled naglog poremećaja i prestanka disanja i rada srca, nastalog nagnječenjem kičmene moždine i iščašenjem vratnog pršljena”. Uskoro će biti zakazan nastavak suđenja Besertu kako bi beogradski i niški veštaci pokušali da usaglase stavove. Ukoliko do toga ne dođe, Okružni sud će biti prinuđen da naloži ekshumaciju tela nesrećne devojke i – novu obdukciju. Osumnjičeni je, tokom suđenja, odbranu zasnivao na tvrdnji da je devojka pala i sama slomila vrat. Navodno, on je u jednom trenutku otišao do kupatila, a kada je iz njega izašao, video je da je devojka mrtva. Zbog toga se, ispričao je, uplašio i pobegao. Leš nesrećne devojke pronađen je 26. marta u sobi u kojoj je bila se Eminijem. Tu su pronađeni i tragovi heroina, zbog čega se najpre i posumnjalo da se Nikolićeva predozirala.

PORODICA I DALJE SUMNJA

Ivana je bila svedok na sudu u vezi sa dilovnjem droge i zbog toga je ubijena – siguran je devojčin brat Miloš Nikolić, koji je radio kao čuvar u Okružnom zatvoru u Zaječaru. – Informacije do kojih sam ja došao kazuju da je Besert bio samo egzekutor po narudžbi mnogo moćnijih ljudi.

Lj. TRIFUNOVIĆ “Novosti”


Leave a Reply

x

Check Also

TUGA U DRENOVCU KOD KNJAŽEVCA: Uz lelek i trubače sahranjena Irena Cvetković (31) –

KNJAŽEVAC –  Irena Cvetković (31) koju je sa nekoliko uboda kuhinjskim nožem ...