Home / Timocka krajina / Knjaževac / OSUMNJIČENI KNJAŽEVČANI o postavljenoj bombi na Brankovom mostu

OSUMNJIČENI KNJAŽEVČANI o postavljenoj bombi na Brankovom mostu

OSUMNJIČENI KNJAŽEVČANI

Slučaj lažne anonimne dojave o bombi postavljenoj u utorak na Brankovom mostu u Beogradu rasvetlili su zajedničkim snagama pripadnici Policijske stanice u Knjaževcu i Policijske uprave u Beogradu.


Za lažnu dojavu sumnjiče se maloletni Knjaževačani: Dragan B., Nikola Š., Marjan U. i Goran V., starosti od 14 do 16 godina.

Izveštaj protiv osumnjičenih dečaka predat je Okružnom javnom tužiocu u Zaječaru.Lažna prijava podmetnutog eksploziva

Brankov most pola sata bez saobraćaja

Autor: M. LOVRIĆ | 26.08.2009. – 09:35


Dojava o podmetnutoj bombi izazvala je juče polučasovni prekid saobraćaja na Brankovom mostu. Kontradiverzione ekipe policije detaljnim pregledom mosta utvrdile su da je dojava, srećom, lažna, pa su jedine „žrtve“ bili živci građana koji su izgubili vreme u prevozu.

Nepoznat čovek lažnu informaciju je preneo u 13.18 sati pozvavši 92, a policija je odmah na most poslala specijalizovane ekipe. U 13.45 časova Brankov most je blokiran sa obe strane što je ubrzo izazvalo velike saobraćajne gužve u okolnim ulicama. Sa obe strane mosta nalazile su se ogromne kolone autobusa i automobila.
– Videla sam policajce sa psima ispod mosta, pa pretpostavljam da je dojavljeno kako se bomba nalazi na nekom od nosećih stubova. Žurim na posao i ovaj je haos poslednje što mi je trebalo – pričala je vidno iznervirana Ana Petrović (30).


Kontradioverzione ekipe policije više od pola sata pretraživale su metalnu konstrukciju mosta, nakon čega su zaključile da je dojava lažna i most bezbedan, pa je saobraćaj njime ponovo krenuo u 14.20 i posle još nekih pola sata se odvijao normalno za to doba dana. Ministarstvo unutrašnih poslova najavilo je da će ubuduće u ovakvim situacijama blagovremeno obaveštavati građane kako bi mogli da izbegnu delove grada u kojima je saobraćaj prekinut zbog kontrole terena.

Drugi put ove godine
Navodno postavljena bomba na Brankovom mostu prijavljena je i 19. januara ove godine. Tada je policija za eksplozivom tragala više od jednog sata, od 20.45 do 22.00, a saobraćaj je bio usporen, mada ne i zaustavljen.

Strogo kažnjivo krivično delo
Lažna dojava je krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti (obavezno) i krivac za nju može biti kažnjen zatvorom do jedne godine ili novčano. Od početka 2009. godine u Srbiji su zbog ovog dela pokrenuti sudski postupci protiv osamnaestoro ljudi, ali u policija kažu da nije lako pronaći lažne dojavljivače.


2 comments

  1. Za sad nema nade.
    Vise sam okupiran razmisljanjem na temu koja je iduca glopost po kojoj ce se Knjazevac pominjati.

  2. ama dal ce nas grad po necemu lepom da bude poznat?

Leave a Reply

x

Check Also

Uređenje Trga u Knjaževcu (Foto & Video)

– – U Knjaževcu je u toku rekonstrukcija keja i trga Dimitrija ...