Home / Timocka krajina / Knjaževac / IZLOŽBA SLIKA Miloja Markovića u Knjazevcu

IZLOŽBA SLIKA Miloja Markovića u Knjazevcu


U okviru 15-tog Jesenjeg likovnog salona, u knjaževačkom Domu kulture, večeras u 19 sati, biće otvorena izložba slika Miloja Markovića.

Naziv postavke je ČUVARI VEKOVA, a izložbu će otvoriti istoričar umetnosti Milena Milošević Micić. U programu će učestvovati članovi Hora Sveti Stefan kralj Dečanski i knjaževački akustičari.

Miloje Marković  BIOGRAFIJA

Rođen 26. februara 1947. godine u Šapcu. Slikarstvo kojim se profesionalno bavi od 1974. godine, učio je kod Nadežde Fotić po uzoru na stare majstore. Član je ULUS-a.

Osnivač je galerije „Kraj Žeravije“, prve u Vukovom Tršiću. Njegove slike nalaze se po muzejima širom Jugoslavije, kao i u privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu. Marković živi i stvara u Beogradu.

Studijski boravci : Engleska, Francuska, Nemačka. Učesnik je likovnih kolonija: „Pokajnica“, Velika Plana (1994,1998), „Mišarska kolonija“, Šabac (2000), Guča (2000).

O umetniku je snimljen dokumentarni film „Stvarnost iluzije slikara Miloja Markovića“ ; scenario: Sreto Bošnjak, režija: Miomir Miki Stamenković.

Leave a Reply

x

Check Also

Mihajlović na otvaranju deonice auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada (Foto & Video)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović prisustvovao je  otvaranju deonica auto-puta od Pirota ...