Home / Bezbednost / U Boru Dan žalosti zbog ubistva učenika i gradjanski protest

U Boru Dan žalosti zbog ubistva učenika i gradjanski protest

Odbornici u Boru traže zatvaranje noćnog kluba Monca

Bor – Opštinsko veće u Boru odlučilo je da danas u tom gradu bude dan žalosti zbog smrti učenika Milana Ljubisavljevića. Ovaj petnaestogodišnjak je u subotu ujutro preminuo od posledica batina ispred noćnog kluba Monca. Kako se nezvanično saznaje, istražni sudija Okružnog suda u Zaječaru odredio je pritvor T.M. (19) i B.M. (16) iz Bora koji su osumnjičeni da su odgovorni za smrt Ljubisavljevića. Članovi opštinske vlade su istovremeno zatražili da se noćnom klubu Monca zabrani rad, jer se u njemu desilo više incidenata u kojima su dva lica izgubila život, a dve osobe su teško ranjene. Policijska uprava u Boru zatražila je i od predsednika opštine Branislava Rankića da inspekcijske službe ispitaju rad noćnih klubova. Roditelji nastradalog mladića najavili su krivičnu prijavu protiv policije, jer smatraju da patrola, koja je bila nedaleko od mesta zločina, nije regovala blagovremeno. Oni su najavili tužbu i protiv vlasnika i radnika obezbeđenja u Monci.

Beta


Uhapšeni priznali učešće u tuči

Objavio:Miloš Zdravković

Danas dan žalosti u Boru

Istražni sudija Višeg suda u Zaječaru juče je saslušao braću T. M. (19) i B. M. (16) i odredio im pritvor od 30 dana zbog sumnje da su izvršili krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom. Kako “Blic” nezvanično saznaje iz izvora bliskih istrazi, mladići su pred sudijom priznali da su učestvovali u tuči ispred noćnog kluba “Monca” u kojoj je na smrt pretučen Milan Ljubisavljević (15).

5063_hromladicmilan-ljubisavljevic-06-bo_hs1.jpg

Milan Ljubisavljević

Porodica nastradalog dečaka najavila je juče da će podneti tužbu protiv vlasnika lokala “Monca”, radnika obezbeđenja i policijske patrole koja je dežurala ispred lokala te kobne noći kada se desio incident, prilikom kojeg je nesrećni Milan nastradao. – Tužbu ćemo sigurno podneti. Vlasnik lokala je kriv zato što je 1.000 dece bilo te večeri u noćnom klubu, a imao je samo tri radnika obezbeđenja, i očigledno je da je njemu bitna zarada i po cenu nečijeg života. Podjednako krivim i policijske službenike koji su se te noći zatekli ispred lokala, kao i radnike obezbeđenja jer niko od njih nije želeo da pomogne mom detetu kojeg je brutalno šutirala grupa momaka – kazala je Bogica Ljubisavljević, majka preminulog dečaka. Porodica Ljubisavljević je juče bila u borskoj policiji, a odmah nakon toga i kod predsednika opštine Bor Branislava Rankića. Opštinsko veće je na vanrednoj sednici donelo odluku kojom se zahteva od svih nadležnih organa pokretanje odgovarajućih postupaka kojim će se utvrditi odgovornost svih lica za ovu tragediju i izricanje zaštitne mere zabrane obavljanja delatnosti noćnog bara “Monca”. Prema odluci članova Opštinskog veća, 19. januar je proglašen za dan žalosti zbog smrti Milana Ljubisavljevića.

Dejana Stojanović “Blic”


Ubijen jer je pokušao da spreči tuču!

Objavio:Miloš Zdravković

Milan Ljubisavljević (15) iz Bora na smrt je pretučen jer je pokušao da spreči sukob između drugara i drugog mladića. Policija tvrdi da patrola nije mogla da spreči tuču jer od ograde nije ništa videla

1207.jpg

Odavanje pošte… Mesto na kojem je Milan brutalno ubijen

Milan Ljubisavljević (15) iz Bora, učenik osmog razreda Osnovne škole „3. oktobar”, koji je na smrt pretučen ispred noćnog kluba „Monca” u Boru, nastradao je jer je hteo da spreči tuču! On je pokušao da razdvoji drugara koji se posvađao sa drugim mladićem, u čijem je društvu bilo desetak srednjoškolaca. Međutim, pao je na zemlju, nakon čega je nekoliko mladića pritrčalo i šutiralo ga dok je bespomoćno ležao na zemlji.

1210.jpg

Žrtva... Milan Ljubisavljević

Kako Press saznaje, obdukcijom je utvrđeno da je Ljubisavljević brutalno prebijen, a da je smrt nastupila usled gušenja izazvanim unutrašnjim krvarenjem! Zbog sumnje da su pretukli nesrećnog mladića, policija je u subotu popodne uhapsila T. M. (19) i B. M. (16) iz Bora i oni su uz krivičnu prijavu predati istražnom sudiji Višeg suda u Zaječaru. – Na osnovu uviđaja i obdukcije tela nastradalog mladića, kao i obaveštenja istražnog sudije i tužioca, oni se sumnjiče da su odgovorni za Milanovu smrt i na teret im se stavlja krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom – kaže vršilac dužnosti načelnika odeljenja kriminalističke policije u Boru Zoran Milijić. Milijić ističe da je policijska patrola odmah izašla na mesto gde se dogodio incident, a na zamerke roditelja da nisu reagovali, iako su bili udaljeni svega desetak metara, kaže da od trščane ograde nisu mogli da vide šta se dešavalo ispred lokala. – Policija redovno kontroliše rejon kod kafića „Monca”, jer se tu petkom i subotom okuplja više od hiljadu mladih ljudi. U ovom slučaju policija nije mogla da reaguje jer je tuča trajala vrlo kratko i iza ograde lokala – rekao je Milijić, i dodao da policija i inspekcija znaju da se u „Monci” toči piće maloletnicima i da zbog toga protiv zakupca lokala postoje brojne prijave. Njegove reči potvrdio je radnik obezbeđenja u „Monci” Dejan Novaković, koji je dečaku prvi priskočio u pomoć dajući mu veštačko disanje. On je video da je policijski auto bio parkiran nedaleko od u kluba, ali smatra da patrola nije mogla da vidi šta se događalo pred klubom jer je mesto sukoba bilo zamračeno i pokriveno trskom. Novaković kaže da se u samom lokalu, gde je bila velika gužva, nije odigrala tuča, već da je sukob nastao nedaleko od ulaznih vrata. – Video sam da ispred lokala stoji više mladića, nakon čega sam istrčao da vidim o čemu se radi. Milan je ležao okružen grupom mladića. Odmah sam mu priskočio u pomoć masažom srca i veštačkim disanje. Vikao sam da neko pozove hitnu pomoć. Nisam uspeo da mu opipam puls. U jednom momentu dečak je ispustio uzdah, što me je ohrabrilo, ali onda više nije davao znake života – rekao je Novaković.

Milan sahranjen na Novom groblju

1208.jpg

Milan Ljubisavljević sahranjen je juče na Novom groblju u Boru, u prisustvu školskih drugova iz odeljenja 8/1, prijatelja i poznanika. Njegovi prijatelji su na internet mreži „Fejsbuk” pokrenuli akciju pod nazivom „Da zatvorimo Moncu, da prekinemo nasilje”. Za samo 24 sata ovu inicijativu je potpisalo više od hiljadu ljudi, a otvoren je i forum „Za zatvaranje noćnih klubova u Boru”. Načelnik hirurškog odeljenja Zdravstvenog centra u Boru Goran Joksimović izjavio je da je dečak primljen u bolnicu bez vitalnih znakova života. – Bio je bez pritiska i pulsa, nije disao i imao je raširene zenice. Svi pokušaji reanimacije nisu dali rezultat – rekao je Joksimović. Nakon ove tragedije Borani su se nerado setili 2004. godine, kada je pripadnik specijalnih jedinica „Kobre” pucnjima iz pištolja ranio dvojicu radnika obezbeđenja „Monca”. Tada je od zadobijenih povreda poznati borski džudista Slobodan Stojanović ni kriv ni dužan ostao nepokretan. Osoba koja je pucala izvršila je samoubistvo nedaleko od lokala. Takođe, stanovnici Bora pamte i kada je 2007. uhapšen jedan mladić koji je pokušao da u „Moncu” unese i aktivira dinamit u trenutku kada je u lokalu bilo nekoliko stotina gostiju. Još jedan incident se dogodio kada je jedna osoba uhapšena pošto je pokušala da u ovaj lokal unese ručnu bombu.

S. TRIFUNOVIĆ “Press”

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : Održana 43. sednica Opštinskog veća (Video)

Četrdeset treća sednica Opštinskog veća održana je danas. Pred prisutnim većnicima našao ...