Home / Timocka krajina / Boljevac / NOVI RED VOŽNJE NA TIMOČKIM PRUGAMA

NOVI RED VOŽNJE NA TIMOČKIM PRUGAMA

Od ponoći na timočkim prugama saobraćaće 5 vozova na relaciji Zaječar – Niš, za Negotin putnici iz Zaječara će imati 4 polaska a za Bor će saobraćati tri putnička voza. 
 

 Iako je bilo najavljivano da će od novog reda – vožnje na timočkim prugama saobraćati novi ruski motorni voz, za sada, će se putnici prevoziti samo “šveđankama”, dok će se ruski vozovi koristiti u drugim krajevima Srbije. Polasci i dolasci vozova prilagođeni su potrebama putnika a vreme putovanja do odredišta neće se menjati.
 
 
 Novi red vožnje Železnica Srbije

U okviru međunarodnog železničkog saobraćaja Beograd će očuvati direktne železničke veze do Zagreba, Ljubljane, Filaha, Ciriha, Budimpešte, Bratislave, Praga, Kijeva, Moskve, Sofije, Skoplja i Podgorice

zeleznice srbije
BEOGRAD – Novi železnički red vožnje na srpskim prugama, koji podrazumeva uključivanje u saobraćaj još 32 voza, stupio je na snagu u ponoć i primenjivaće se do 14. decembra iduće godine, saopšteno je jutros iz Železnica Srbije.
Po novom redu vožnje, od pet pari vozova preko graničnog prelaza Šid, između Srbije i Hrvatske, saobraćaće samo jedan voz na relaciji Beograd-Filah-Cirih-Beograd, jer četiri para vozova, nisu ugovoreni sa Hrvatskim železnicama. U okviru međunarodnog železničkog saobraćaja Beograd će očuvati direktne železničke veze do Zagreba, Ljubljane, Filaha, Ciriha, Budimpešte, Bratislave, Praga, Kijeva, Moskve, Sofije, Skoplja i Podgorice (odnosno Bara).

Po novom redu vožnje, saobraćaće 448 putničkih vozova na domaćim i međunarodnim linijama. U unutrašnjem putničkom saobraćaju redovno će saobraćati 412 vozova, od toga 270 lokalnih putničkih vozova, 31 voz iz sistema „Beovoza“, 105 „Bg vozova“ i šest daljinskih vozova.

U međunarodnom putničkom saobraćaju, planirano je 20 međunarodnih i 16 pograničnih vozova. Takođe, planiran je i redovan saobraćaj lokalnog voza na relaciji Zaječar- Niš, koji po dosadašnjem redu vožnje nije saobraćao. Po novom redu vožnje „BG voz“ će sa 105 polazaka dnevno saobraćati u „špicu“ na svakih petnaest minuta, a van špica na 30, odnosno 45 minuta. Za red vožnje 2012/2013. godine „Železnice Srbije“ ugovorile su saobraćaj 248 međunarodnih teretnih vozova, od toga 135 vozova planirano je da saobraća redovno i 113 vozova po potrebi.

Tri para redovnih vozova su planirana za potrebe FIAT automobili Srbija (FAS) na relaciji Kragujevac-Bar-Kragujevac. Za prevoz FIAT automobila iz Kragujevca za Nemačku, jednom nedeljno će saobraćati voz na relaciji Kragujevac-Etzin-Kragujevac. Prevoz automobila FIAT 500L iz Kragujevca za Bar i za Etzin, obavlja se privatnim kolima nemačke firme Mosolf.

 

izvor Kurir /Best tv

Leave a Reply

x

Check Also

Uređenje Trga u Knjaževcu (Foto & Video)

– – U Knjaževcu je u toku rekonstrukcija keja i trga Dimitrija ...