Home / 2020 / Održana promocija novog turističkog kataloga opštine Svrljig

Održana promocija novog turističkog kataloga opštine Svrljig

Novi turistički katalog opštine Svrljig predstavljen je večeras na kupališnom kompleksu ,,Bazeni Pastirište“

Uvodnu reč imala je Zorica Branković Basarić, a prisutne su sa sadržajem kataloga bliže upoznali direktorka Centra za turizam, kulturu i sport Milena Ristić i Nenad Ranđelović, urednici kataloga.

Okupljene je pozdravio i inicajator ovog projekta, predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

On je istakao da je nezaobilazno, kada se govori o turizmu, spomenuti kupališni kompleks ,,Bazeni Pastirište“ koji na godišnjem nivou, tokom kupališne sezone, poseti više od 20.000 ljudi.


Marković je rekao da je za vreme mandata u CTKS Svrljig imao viziju – da Svrljig koji zaista ima veliki broj događaja tokom godine, prelepih turističkih destinacija i lokaliteta, dobije jedan moderan i sadržajan turistički katalog.

Ranije su postojali neki pokušaji kataloga, ali to je bilo dosta skromnije i nije na pravi način predstavljalo Svrljig, rekao je Marković.

Predsednik Marković je istakao da je još kao pomoćnik predsendika opštine marljivo radio na pokretanju turizma.

Tada smo obezbedili prvi budžet za Udruženje ,,Tera Inkognita“ koje vodi Nenad Ranđelović i počeli sa foto-kolonijom koja je dala jedan zaista berićetan plod, rekao je Marković.

Inače, pored predsednika opštine Svrljig Miroslava Markovića prezentaciji novog kataloga opštine Svrljig prisustvova je i zamenik predsednika Opštine Svrljig Vlada Pejčić.

Izdavač kataloga je CTKS Svrljig, a urednici su Milena Ristić i Nenad Ranđelović, lekturu je izvršila Zorica Branković Basarić, a dizajn pripremio Miloš Mladenović. Odštampano u štampariji Galaksijanis.

Ovom prilikom CTKS Svrljig zahvalio je svima koji su dali doprinosa u izradi kataloga a posebno Bojanu Jovanoviću na fotografijama i tekstovima, kao i Lazaru Krstiću na mapi koja se nalazi na poslednjoj strani kataloga.



———–
“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”
Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Svrljig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

 Radovi na održavanju kolovoza – Na putu Knjaževac – Svrljig –

PREMA poslenjim informacijama Puteva Srbije ovog  jutra nema većih gužvi ni zadržavanja ...