Home / Ekonomija / Knjaževačka “TINA” čeka vlasnika !!!

Knjaževačka “TINA” čeka vlasnika !!!

Kako redakcija Knjaževačkih vesti saznaje Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALS) oglasila je prodaju Timočke industrije nameštaja „TINA“ u stečaju a procenjena vrednost ove firme je 299 miliona dinara.

TINA se prodaje kao pravno lice a najvažnija imovina stečajnog dužnika je poslovni kompleks u Knjaževcu sa 15 objekata i tri placa.

Ova firma je u stečaju od 2012. godine a sada se prodaje javnim prikupljanjem ponuda koje će biti otvorene 15. maja.

AD „TINA“ TIMOČKA INDUSTRIJA NAMEŠTAJA KNjAŽEVAC u stečaju , OBJAVLjUJE POZIV ZA DOSTAVLjANjE PONUDA

Na osnovu člana 27. stav 5. i člana 135. stav 2. Zakona o stečaju („Službeni glasnik RS“ br.104/2009), kao i poglavlja III i VIII Nacionalnog standarda o načinu i postupku unovčenja imovine stečajnog dužnika – Nacionalni standard broj 5., Agencija za licenciranje stečajnih upravnika – Centar za stečaj, kao stečajni upravnik stečajnog dužnika:


AKCIONARSKO DRUŠTVO „TINA“ TIMOČKA INDUSTRIJA NAMEŠTAJA KNjAŽEVAC

u stečaju iz Knjaževca, ul. 22. Decembar bb.

OBJAVLjUJE

POZIV ZA DOSTAVLjANjE PONUDA

za

vršenje usluga procene vrednosti imovine i pravnog lica na čijoj imovini postoje razlučna prava

Za potrebe utvrđivanja procenjene vrednosti u postupku prodaje procenitelj će koristiti sledeće metode:

· procenu vrednosti imovine likvidacionom metodom

· procenu vrednosti pravnog lica prema metodama koje su u skladu sa Međunarodnim računovodstveni standardima, kojima se obezbeđuje najveća vrednost za poverioce.

Procenitelj će takođe :

· izvršiti procenu celishodnosti prodaje stečajnog dužnika kao pravnog lica u odnosu na prodaju imovine stečajnog dužnika pojedinačno,

· utvrditi učešće vrednosti procenjene imovine na kojoj je konstituisano razlučno pravo, u odnosu na procenu vrednosti pravnog lica (izraženo u procentima).

Odabir najboljeg ponuđača će izvršiti Odbor poverilaca u rokovima propisanim Nacionalnim standardom o načinu i postupku unovčenja imovine stečajnog dužnika. U slučaju da odbor poverilaca ne donese odluku u propisanom roku, izbor ponuđača će izvršiti stečajni upravnik.

Zainteresovani ponuđači, odnosno njihovi ovlašćeni predstavnici, mogu dobiti detaljnije informacije za izradu ponude, kao i integralni tekst poziva sa svim predviđenim uslovima na adresi poverenika stečajnog upravnika Dragane Todorović, ul. Šistekova br. 5. 19210 Bor ili putem maila tdragana70@yahoo.com, uz prethodnu najavu telefonom na broj 063/88-66-737 i 030/459 – 504.

Ponude za vršenje usluga procene mogu se dostaviti najkasnije 18.02.2019. godine do 15 časova, na adresu ul. Šistekova br. 5. 19210 Bor, poverenik stečajnog upravnika Dragana Todorović.

Više o tome na sledećem linku <



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...