Home / Politicka desavanja / Ostavka za NICICa !!!!!

Ostavka za NICICa !!!!!

Predstavnici SNS zahtevaju od gradonačelnika Zaječara Boška Ničića da se povuče s funkcije zbog neodgovornog ponašanja

thumb_0204_3.jpg

ZAJEČARZaječarska pijaca i uži centar grada u subotu su bili preplavljeni plakatima kojima aktivisti SNS traže odgovornost za bahato ponašanje gradonačelnika tog grada Boška Ničića, zbog njegovog učešća u rijaliti šou programu „Farma“ na televiziji Pink. Prema rečima poverenika OO ove stranke u Zaječaru Stefana Zankova, SNS tvrdi da je Ničić ovim želeo ličnu promociju „u vreme krize za najveći deo stanovništva“. – Na taj način on je zapostavio izuzetno odgovornu funkciju. Gradonačelnik Ničić ne ispunjava ništa od predizbornih

obećanja, ponaša se kao običan menadžer pevača i rukometašica, za koje izdvaja mnogo više novca nego što je uloženo u uređenje grada. Zato zahtevamo od Ničića da podnese ostavku i prepusti grad nekome ko će efikasnije rešavati nevolje Zaječara i njegovih građana – poručuje u izjavi za Kurir Stefan Zankov. Naš sagovornik dodaje da je sledeće pitanje u vezi sa plaćenim visokim računima za službene telefone gradskih funkcionera. – Uputili smo dopis povereniku za informacije i čim dobijemo tačne podatke, obelodanićemo ih javnosti. Te službene telefone koriste gradski funkcioneri, funkcioneri gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova. Sumnjamo da su ti telefoni bezobzirno korišćeni u privatne svrhe – kaže Zankov. S druge strane, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić u izjavi za Kurir kaže da je čuo za letke, ali da ih nije video. – To za šta me oni prozivaju je smešno! Oni su minorna snaga u Zaječaru, jedva da mogu da sakupe tridesetak ljudi na mitingu. Svaki mesec nešto mitinguju i prozivaju me, ali je to stvarno smešno – kaže Ničić i dodaje: – Grad mojim odsustvom nije trpeo zato što sam iza sebe ostavio vrlo sposobnog zamenika Srećka Nikolića. Ne bi bio nikakav problem da sam ostao dva meseca na neplaćenom, ali planiram da se vratim na posao sada – ističe Ničić. Upitan da prokomentariše optužbe za ogromne račune za službene mobilne telefone gradskih funkcionera, naš sagovornik kaže da tu nema ništa. – Policija je dva puta proveravala te njihove krivične prijave i ništa nije otkrila. To su sve „polumozgaši“ koji ne znaju šta rade. Stalno ponavljaju isto, ali ih niko ne sluša, jer nisu u pravu – zaključuje Ničić. Gradonačelnik Zaječara je izjavio da će, ukoliko pobedi, novac dati u humanitarne svrhe, za narodnu kuhinju i sigurnu kuću u Zaječaru. Ostaje nejasno da li će i honorar koji će dobiti od producenata „Farme“ otići na pomenute adrese.

Dinkiću,gde su pare?

Predstavnici SNS nisu ostali dužni ni ministru za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađanu Dinkiću. – Pitamo šta je s onih 200 miliona dinara koje je ministar Dinkić obećao našem gradu kada je početkom godine boravio u Zaječaru – ističe Zankov.

Izvor “Kurir”

Leave a Reply

x

Check Also

UBICA PREMINUO IZA REŠETAKA

U Okružnom zatvoru u zaječaru preminuo je Dejan Cvetković, zvani Menda (49) ...