Home / Doma kulture Knjaževac / “Zašto i kako ubiti muža”: Glumci ”Akademije 28” šokirali i nasmejali knjaževačku publiku

“Zašto i kako ubiti muža”: Glumci ”Akademije 28” šokirali i nasmejali knjaževačku publiku

Sinoć su u velikoj dvorani Domu kulture, na duhovit i kreativan način na nesvakidašnje pitanje Zašto i kako ubiti muža? Odgovore dali glumci Nataša Aksentijević i Peđa Damajnović.Ovo je inače drugo izvođenje ove predstave , nakon njene premijere, koja je održana 3. marta, u beogradskoj “Akademiji 28”, a Nataša i Peđa su sinoć posetiocima priredili mnogo smeha i zabave.

Urnebesna komedija u režiji Radeta Vukotića bavi se univerzalnom temom – kako preživeti različite kategorije muževa i kako se “rešiti” istih, uz konačni zaključak da  ljubav i razumevanje pobeđuje sve, te da je život u dvoje daleko lepši.

Ovaj glumačko – prijateljski par nam je otkrio šta se u stvari krije iza ovog naslova i koliko se replike i sutacije sa scene, reflektuju na njihov odnos sa  životnim partnerima.

Njen prijatelj i kolega sa klase, Peđa Damjanović, ističe da se ovim pozivom bave preko 20 godina, i da se poput Nateše, oprobao i u pozorištu, kao i na televiziji. Iako je ostvario i nekoliko zapaženih uloga u domaćim ostvarenjima poput “Beogradskog fantoma”, kao i u  kontraverznom filmu Mladena Đorđevića “Život i smrt porno bande”, gde je  upravo i delio scene sa Natašom, ističe da je pre svega tv lice i da mu taj format, negde, najviše leži.
Posebna draž ove predstave pored, aktuelne teme muško – ženskih odnosa, jeste živa  interakcija sa publikom. Naime, trenutak kada su iz publike izveli  par naših sugrađana da im se pridruže na sceni, dodatno je nasmejao publiku, koja ih je nagradila gromoglasnim aplauzom.
Nakon napisanog priručnika Kako i zašto “ubiti” suprugu, a podstaknut burnim reakcijama nežnog pola, čak i optužbama za muški šovinizam, pisac Antonio Amuri napisao je priručnik namenjen suprugama – kažu organizatori.
Iako bulevarskog tipa, komedija “Kako i zašto ubiti muža”, zbog proprilično tačnog i iskrenog teksta i dobre glume, istinski je nasmejala i zabavila publiku  u prepunoj sali knjaževačkog Doma kulture.
Pozorišna predstava “Zašto i kako ubiti muža”, sa Natašom Aksentijević i  Peđom Damnjanovićem u glavnim ulogama, uskoro postaje serija. Producent i reditelj Rade Vukotić došao je na ideju da urnebesnu komediju, rađenu prema tekstu Antonija Amurija, preseli na mali ekran, a dvoje glumaca ju je prihvatilo sa oduševljenjem.
Pozorišni repertoar Doma kulture nastavlja se komedijom ” Svetozar III”, koja će biti odigrana na velikoj sceni Doma kulture, u petak, 29. marta od 20 časova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...