Home / Humanost / Vojvođanska banka donirala računare Gerontološkom centru Knjaževac

Vojvođanska banka donirala računare Gerontološkom centru Knjaževac

U nastavku velike donatorske akcije koju je Vojvođanska banka pokrenula u oktobru, koji je Mesec solidarnosti sa starim licima, trideset računara uručeno je korisnicima gerontoloških centara u Apatinu, Nišu i Knjaževcu.

U želji da naši najstariji sugrađani koji su korisnici gerontoloških centara širom zemlje, očuvaju i unaprede kontakte sa svojim srodnicima koji žive udaljeno od njih, ukupno 190 računara do kraja godine biće donirano u 12 ustanova namenjenih za smeštaj starih lica.

Nakon Novog Sada, Leskovca, Surdulice i Novog Pazara, blizu 700 korisnika gerontoloških centara u Apatinu,  Nišu i Knjaževcu će uz sprovođenje adekvatnih obuka, imati priliku da se lakše uključi u digitalne načine komunikacije i na taj naćin upotpune i olakšaju svoju svakodnevicu.

Gerontološkom centru Knjaževac danas je uručeno 10 računara, a donator je Vojvođanska banka, koja je u oktobru, Mesecu solidarnosti sa starim licima, pokrenula veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji donirati ukupno 190 računara. 




Zorica Džida, direktorka sektora Društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke, istakla je da je opremanje gerontoloških centara posebno važan deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnogome olakšaju svoju svakodnevicu.

Direktor Gerontološkog centra Knjaževac, Saša Ignjatović zahvalio je Vojvođanskoj banci i istakao da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog doma i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...