Home / Najave / Više para za knjaževačke sportiste u narednoj godini

Više para za knjaževačke sportiste u narednoj godini

U Knjaževcu je sinoć  održana Skupština Sportskog saveza Knjaževca.

Na dnevnom redu je pored razmatranja izveštaja o radu i finansijskom poslovanju, dominirala tema plana raspodele sredstava namenjenih za aktivnosti sportskih klubova u narednoj godini.

Knjaževačka sportska javnost ima mnogo razloga za zadovoljstvo učinjenim u godini na izmaku, čulo se sinoć na Skupštini Sportskog saveza. Prema rečima Mikice Vidojevića, predsednika Sportskog saveza, rezultati koje su knjaževački sportisti ostvarili u 2018. godini opravdavaju ulaganja lokalne samouprave.



„Imamo čime da se ponosimo kada je reč o rezultatima – Timočanin je na pragu ulaska u Srpsku ligu, rukometaši su takođe na najboljem putu da postanu prvoligaši, a sportisti koji se nadmeću u pojedinačnim disciplinama doneli su našem gradu veliki broj medalja i pehara“, ističe Vidojević.

Sa sednice Skupštine predstavnicima klubova upućen je poziv da se aktivnije uključe u osmišljavanje projekata i apliciranje za dodatna sredstva koja su, što se iz praktičnih primera vidi, apsolutno na raspolaganju iz pristupnih fondova. Što se finansija za narednu godinu tiče, knjaževački klubovi moći će da računaju, u ukupnom iznosu, na više para nego ove godine.

„Iz opštinskog budžeta, za finansiranje knjaževačkog sporta u 2019. godini namenjena su 44 miliona dinara, što je za četiri miliona više nego što je bilo na raspolaganju u ovoj godini“, rekao je Mikica Vidojević prisutnim novinarima.

Skupština Sportskog saveza bila je i svojevrsna najava velike manifestacije koja će biti održana krajem januara, reč je o tradicionalnom izboru najboljih u sportu, a narena godina biće i godina jubileja, pa je tako najavljeno da će najverovatnije u maju mesecu Sportski savez prigodnom manifestacijom obeležiti 25 godina postojanja i rada.



Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...