Home / Knjaževac / Uhapšena medicinska sestra iz Knjaževca

Uhapšena medicinska sestra iz Knjaževca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su LJ. T. (56), medicinsku sestru u Zdravstvenom centru Knjaževac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila teško krivično delo protiv zdravlja ljudi.

Ona se sumnjiči da u periodu od 12. novembra 2017. godine do 12. februara 2018. godine nije obilazila novorođenče iz Knjaževca.

Time je propustila da konstatuje očigledno loše uslove u kojima je odgajano dete, koje je usledneuhranjenosti preminulo 12. februara ove godine.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.




Reč je o detetu Darka Đorđevića (33) i Milice Janković (28) iz Knjaževca protiv kojih je pre nedelju dana podignuta optužnica zbog zanemraivanja i izgladnjivanja tromesečne ćerke Maše.

Naime, vanbračni par Darko Đorđević (33) i Milica Janković (28) iz Knjaževca, tvrdili su u februaru ove godine da je beba umrla od smrzavanja jer žive u teškim usloivima. Međutim, obdukcijom je utvrđeno da je tromesečna Maša preminula od gladi.

VELIKA AKCIJA SRPSKE POLICIJE

U velikoj akciji hapšenja, prethodnih dana u nekoliko akcija policija je uhapsila 38 osoba, dok su protiv još 21 osobe podnete krivične prijave u redovnom  postupku.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2016. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojim su oštetili budžet Republike Srbije, pravna i fizička lica u ukupnom iznosu od 1.550.000 evra.

Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Zaječara, Jagodine, Kikinde, Kraljeva, Leskovca, Niša, Pančeva, Sombora i Subotice.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, teško delo protiv zdravlja ljudi, prevara u obavljanju privredne delatnosti, trgovina uticajem, pustošenje šuma, šumska krađa, falsifikovanje službene isprave, nedozvoljena trgovina, poreska utaja, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, oštećenje životne sredine, unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.




izvor (Telegraf.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...