Home / Bezbednost / Uhapšen zbog zloupotrebe platnih kartica u Knjaževcu

Uhapšen zbog zloupotrebe platnih kartica u Knjaževcu

J. R. (19) i još dvojica maloletnika se terete da su svom komšiji obili auto, pa ukrali iz njega dve platne kartice sa kojih su podigli 580.000 dinara

Policija u Knjaževcu podnela je krivičnu prijavu protiv J. R. (19) i još dvojice maloletnika, koji se terete da su svom komšiji obili auto, ukrali odatle dve platne kartice i sa nje podigli – 580.000 dinara.

Kako nezvanično saznajemo, opljačkan je jedan od najbogatijih ljudi u Knjaževcu, vlasnik jedne privatne firme, koji u tom trenutku nije bio u zemlji, a mobilni telefon mu je, budući da je bio u romingu, bio isključen, zbog čega nije ni dobijao poruke da mu se sa računa podiže novac, pišu Novosti.

J. R. i dvojica maloletnika su nekoliko dana obilazili bankomate širom Timočke krajije i sa njih podizali novac, jer je, zajedno sa platnim karticama, u autu koji su obili bili i pin-kodovi obe platne kartice.Vlasnik kartica je video da mu je sa računa podignut novac tek kada se vratio u Srbiju i uključio telefon. Slučaj je odmah prijavio policiji, koja je, zahvaljujući snimcima sa bezbednosnih kamera, odmah identifikovala počinioce.

ako saznajemo, ova trojka se zahvaljujući novcu svog sugrađanina, dobro provodila nekoliko dana. Policija je, međutim, odmah lišila slobode J. R, dok je jedan maloletnik još uvek u bekstvu.

Protiv ove trojice, koji su policiji poznati od ranije po sličnim delima, je podneta prijava zbog sumnje da su izvršili tešku krađu i falsifikovanje i zloupotrebu platne kartice, a J. R. je i određeno zadržavanje do 48 sati.Izvor Novosti.rs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Knjaževac : Devetnaestoro pozitivnih

U opštini Knjaževac od Kovida 19 obolelo devetnaestoro ljudi. Prema poslednjem izveštaju ...