Home / Bezbednost / Uhapšen Malčanski berberin – Video

Uhapšen Malčanski berberin – Video

Uhapšen je Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin koji se sumnjiči za otmicu male Monike Karimanović, potvrđeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Jovanović je pronađen nakon intenzivne potrage na groblju u selu Malča. U potragu je bilo uključeno više od 300 policajaca iz Niša i Zaječara, Helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere. Prethodno su pretražena sela Podvis i Rgošte u okolini Knjaževca.

Portparol niškog tužilaštva Borislav Radonjić precizirao je za Tanjug da će Jovanoviću biti određeno zadržavanje do 48 sati u kojem roku će biti priveden na saslušanje u Tužilaštvo.

Radonjić je rekao da u ovom času ne zna da li će se saslušanje obaviti sutra ili u utorak, što, kako kaže, zavisi od prikupljanja dokumentacije i drugih dokaza.

 Stefanović: Nadam se da će pravosudni sistem Srbije imati u vidu koliko je monstrouzan zločin</

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su danas, nakon višednevne potrage, uhapsili Ninoslava Jovanovića.

 

“Drago mi je da će ovi predani ljudi koji su i novogodišnje praznike proveli neumorno pretražujući teren u teškim vremenskim uslovima u potrazi za njim, Božić moći da provedu u porodičnom okruženju. Nadam se da će pravosudni sistem Srbije imati u vidu koliko je monstrouzan zločin koji je počinjen i da će ovaj zlikovac dobiti najtežu moguću kaznu“, rekao je Stefanović, navodi se u saoštenju dostavljenom medijima.

Potraga za Jovanovićem trajala je od 20. decembra, kada je oteo i zlostavljao Moniku Karimanović (12) u selu Suvi Dol do 20. decembra kada je presreo devojčicu na putu do škole. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu ove godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.

Međutim nije poznato da li je tada odlučeno da Jovanović bude upisan u Registar pedofila jer ta informacija nije dostupna javnosti.

Ova presuda, kojom je osuđen za polno uznemiravanje maloletnice putem društvene mreže Fejsbuk, a oslobođen za dva krivična dela proganjanje, postala je pravosnažna 6. juna pošto ju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu, rečeno je Tanjugu u Višem sudu.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija koja je zadužena za vođenje ovog Registra Tanjugu je rečeno da su lični podaci iz Registra zaštićeni zakonom te da nije moguće njihova objava u medijima.

Bilo kako bilo, Jovanović je sa slobode počinio novi zločin otevši Moniki na putu do škole 20. decembra i zlostavljajući dete 10 dana do 29. decembra kada je pronađena u vikendici u selu Jasenovik.

Jovanović je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

Srbiji je trenutno 306 osoba upisano u Registar pedofila.

Reč je o osobama koje su pravosnažno osuđene za neko od krivičnih dela protiv polne slobode nad maloletnicima, za koje se primenjuje “Marijin zakon”, usvojen 2013. godine.

Jovanović je bio uhapšen sredinom oktobra 2018. godine pod sumnjom da je preko mesindžer aplikacije slao poruke većem broju žženskih osoba.

Porukama ih je proganjao tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novčanu nadoknadu.

Bio je osuđen na 12 godina zatvora jer je jednu 12-godišnju devojčicu ošišao i silovao, a 90-tih takođe zbog silovanja na 10 godina zatvora.

Inače, Monika Karimanović koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je u selu u velikoj policijskoj potrazi.

Devojčica je bila ošišana sa modricama po telu i smeštena u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

Potraga za Jovanovićem nastavljane je i danas, 12. dan nakon što je oteo devojčicu 20. decembra.

On je Moniku presreo kolima na putu od kuće do škole u niškom selu Suvi Dol.

 

Malčanski berberin “pao” dok je tražio hranu u podrumu

Ninoslava Jovanovića odala je potraga za hranom u podrumu kuće Petra Čekića.

Prema njegovim rečima, Malčanski berberin je prespavao u njegovom domu, a onda je oko 11 sati otišao u podrum da traži hranu.

“Otišao je ka podrumu i sagnuo se kako ga mi ne bi videli, ali eto Bog je dao, video sam ga i onda je on krenuo da beži. Odmah sam pozvao policiju, koja ga je uhapsila nakon dva sata”, otkriva Petar Čekić i dodaje da njegova kapija nije bila zaključana i da on misli da je zbog toga lako ušao baš u njegovu kuću.

Danima su u Malči, kako kaže strahovali od Malčanskog berberina.

“Kada sam ga video, uplašio sam se. Mislio sam da ima pištolj i da bi mogao da me ubije”, rekao je Čekić.Izvor .rtv.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Knjaževac : Potpisana još tri ugovora sa Ministarstvom za brigu o selu

Ministarstvo za brigu o selu, Opština Knjaževac i još tri porodice iz ...