Home / 2021 / Učenici Tehničke škole u poseti Nemačkim kompanijama u Knjaževcu

Učenici Tehničke škole u poseti Nemačkim kompanijama u Knjaževcu

 

Ne vole prazne priče, traže naše radnike: “Srbija nisu samo Beograd i Novi Sad, ciljamo manja mesta”

– Imamo nemačka ulaganja od Sombora do Vlasotinca, od Priboja do Knjaževca. Svuda imate nemačke firme – istakao je savetnik predsednika Srbije za nemačke investicije, Jerg Heskens

Drugi talas nemačkih investicija u Srbiji neće kao do sada biti koncentrisan samo na velike gradove, već i na manja mesta, a plan je da u Srbiju više ulažu mala i srednja porodična preduzeća iz ove zemlje, otkriva glavni savetnik predsednika Srbije za nemačke investicije, Jerg Heskens.

Trenutno u Srbiji posluje oko 500 nemačkih kompanija
– Imamo nemačka ulaganja od Sombora do Vlasotinca, od Priboja do Knjaževca. Svuda imate nemačke firme – naveo je Jerg Heskens i dalje dodao da je imao sastanak sa privrednicima iz Berlina koji žele da investiraju u Bajinu Baštu, te da se radi o zapošljavanju od 50 do 100 ljudi.

Učenici Tehničke škole iz Knjaževca,  profila tehničar za kompjutersko upravljanje (CNC) mašinama  ovih dana su posetile firme u Knjaževcu sa nemačkim kapitalom : John i Michael i Hatiba i upoznali se sa složenim  procesima proizvodnje -prim.aut.





Kako je rekao, razgovara se sa potencijalnim ulagačima za investicije u gotovo svako mesto u Srbiji. “Nemačke kompanije pokazuju interesovanje za ulaganje u Srbiju zbog političke i ekonomske stabilnosti, kao i kvalitetne radne snage, a njihova ulaganja nisu kratkoročna, već dugoročna”, istakao je.

Heskens je ukazao da je Nemačka najvažniji ekonomski partner Srbije, i da je u nemačkim kompanijama u Srbiji trenutno zaposleno više od 70.000 ljudi, a još mnogo više indirektno, preko srpskih firmi koje su u njihovom dobavljačkom lancu.




Izvor https://biznis.telegraf.rs/ Knjaževačke vesti/TŠ K foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...