Home / Knjaževac / U Knjaževcu promocija foto knjige “Serbia Raw”

U Knjaževcu promocija foto knjige “Serbia Raw”

Umetnički kolektiv Belgrade Raw nakon tri godine ponovo dolazi u Knjaževac, a ovog puta povod je promocija njihove poslednje foto knjige pod nazivom” Serbia Raw “.

U periodu 2014 – 2017. godine, u okviru projekta” Serbia Raw”, ovaj kolektiv posetio je 13 gradova u Srbiji. Tokom 2015. godine, u saradnji sa Centrom lokalne demokratije LDA, u drugom ciklusu projekta održali su dvodnevnu radionicu i u Knjaževcu, tokom koje su se bavili dokumentarnom fotografijom, kontekstualizacijom fotografija u šire celine i značajem formiranja foto-arhiva.

Promociju u Knjaževcu zajednički organizuju Belgrade Raw, Narodna biblioteka ‘’Njegoš’’ i Centar lokalne demokratije LDA.




———–

,,Za nas je ovo bila prilika da upoznamo Srbiju, i to ne samo kroz fotografije polaznika radionica kojih je bilo ukupno 149. U svaki grad išli smo sa željom da ga osetimo, doživimo i razumemo, naravno sve vreme služeći se alatom koji najbolje umemo da koristimo. Ovu godinu posvetili smo tome da materijal nastao za vreme prethodne četiri godine uobličimo u foto knjigu, koju vam ovom prilikom predstavljamo.’’

Foto knjiga “Serbia Raw” , u kojoj se nalaze i radovi nastali tokom radionice u Knjaževcu, biće predstavljena knjaževačkoj publici ove srede, 26. decembra u 18 časova, u prostorijama Narodne biblioteke ’’Njegoš’’, Knjaževac.

Sve faze projeka “Serbia Raw” , uključujući i ovogodišnju fazu produkcije knjige, podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...