Home / Knjaževac / U Knjaževcu Počela besplatna pripremna nastava za osmake i maturante (Video)

U Knjaževcu Počela besplatna pripremna nastava za osmake i maturante (Video)

Na inicijativu lokalne samouprave u subotu je u Regionalnom centru za stručno usavršavanje u Knjaževcu, počela, treća po redu, besplatna pripremna nastava za osmake i maturante.

Kako je istakao šef kabineta predsednika Opštine, Branislav Josifović, pripremna nastava ima za cilj, kako da učenicima završnih razreda omogući dobru, organizovanu i sveobuhvatnu pripremnu nastavu, tako i da roditeljima rastereti kućni budžet.

Ovom merom, po kojoj smo jedinstveni u čitavoj Srbiji, u lokalnoj samoupravi su jako ponosni, naglasio je Josifović i dodao da u prethodnom periodu nije ukinut ni jedan besplatni servis za građanje, ni bilo koje davanje iz budžeta, već su se u lokalnoj samoupravi trudili da ih iz godine u godinu inoviraju, poboljšavaju, uvode nove , te da se na svaki mogući način pomogne porodicama sa decom.




Oko 200 osmaka i oko 170 maturanata se ove godine prijavilo za pripremnu nastavu, i oni su podeljeni u  8 grupa, rekao je direktor Regionalnog centra za stručno usavršavanje, Dejan Tomić. Osmacima obuku drže njihovi predmetni nastavnici iz srpskog i matematike, dok se maturanti pripremaju iz srpskog, matematike, psihologije, sociologije i ekonomije. Pripremna nastava traje 12 vikenda, koliko je dovoljno da učenici svoje znanje podignu na viši nivo, kako bi upisali željene srednje škole i fakultete, smatra Tomić.

U odnosu na prethodne, ove godine se znatno veći broj dece prijavio za pohađanje pripremne nastave, a razlog tome je, mišljenja je direktor Regionalnog centra, veća zainteresovanost i bolja informisanost, kako đaka, tako i njihovih roditelja.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...