Home / Knjaževac / U KNJAŽEVCU ODRŽAN III OTVORENI KUP TIMOČKE KRAJNE ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

U KNJAŽEVCU ODRŽAN III OTVORENI KUP TIMOČKE KRAJNE ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

U Knjaževcu je 14.jula 2018 godine u organizaciji Opštinske organizacije invalida rada i osoba  invaliditetom uz logističku podršku Pauerlifting Saveza osoba sa invaliditetom i Pauerlifting i bodi bilding sportskog kluba ,,Knjaževac” organizovan III. Otvoreni kup Timočke krajne  za osobe sa invaliditetom.

Nastupio je 31 učesnik od toga 8 žena iz 6 klubova iz Srbije (Kragujevac, Knjaževac, Niš, Sokobanja, Zaječar, Beograd i Kraljevo), Bugarske(Vidin i Dimitrovgrad) i Makedonije(Skoplje).

Učesnici su se nadmetali u šahu, pikadu, trci kolicima i paraolimpijskom pauerliftingu(dizanju tegova).

U trci kolicima u konkurenciji muškaraca najbolji plasman ostvario je Radičević  Nemanja član kluba KSS OSI Aura Kragujevac iz Srbije sa prolaznim vremenom od 6,13 sekundi. Nemanja je ujedno bio i najbrži učesnik.




U trci kolicima u konkurenciji žena najbolji plasman ostvarila je Petrović Danijela članica kluba KSS OSI Aura Kragujevac iz Srbije sa prolaznim vremenom od 6,52 sekundi.

U bacanju pikada najbolji plasman ostvario je Nešev Ljubomir član kluba Opštinska organizacija invalida Vidin iz Bugarske – Vidin sa osvojenih 353 poena.

U šahu u ukupnom plasmanu prvo mesto zauzeo je Cvetan Cokov član kluba Opštinska organizacija invalida Vidin iz Bugarske – Vidin.

U šahu u konkurenciji žena prvo mesto zauzela je Tomić Zorica članica kluba Pauerlifting i bodi bilding sportskog kluba ,,Knjaževac” iz Srbije.

U konkurenciji muškaraca za najjačeg takmičara proglašen je Radojičić Robert član Pauerlifting i bodi bilding sportskog kluba ,,Knjaževac” iz Srbije sa podignutih 130 kg.

U konkurenciji muškaraca za najjačeg juniora proglašen je Raikov Rosen član kluba Opštinska organizacija invalida Vidin iz Bugarske – Vidin sa podignutih 80 kg.

U konkurenciji muškaraca za najjačeg veterana proglašen je Vankov Borislav član Opštinska organizacija invalida Vidin iz Bugarske – Vidin sa podignutih 90 kg.

U konkurenciji žena za najjaču takmičarku proglašena je Vesna Nikić članica kluba Pauerlifting i bodi bilding sportskog kluba ,,Knjaževac” iz Srbije.sa podignutih 60 kg.

Ekipno prvo mesto pripalo je Pauerlifting i bodi bilding sportskom klubu ,,Knjaževac” iz Srbije, drugo mesto zauzeo je KSS OSI Aura Kragujevac iz Srbije, dok je treće mesto pripalo  Opštinskoj organizaciji invalida Vidin iz Bugarske.

Za najbolje takmičare obezbeđene su vredne nagrade, od strane lokalnih sponzora velikog srca.

Organizator je za sve učesnike obezbedio doručak u vidu peciva, osvezenje i majice.

Prvenstvo je otvorio predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije – Mićović Zoran koji je svojim prisustvom ovom prvenstvu dodatno dao na značaju.

Podmladak folklornog ansambla „Kolo“ iz Knjaževac nastupio je u revijalnom delu, na samom početku prvenstva.

Na štandu prvenstva bili su izloženi ručni radovi članova udruženja multipla skleroze iz Knjaževca.

Po prvi put u Srbiji korišćena j sertifikovana klupa marke ,,Eleiko“ za paraolimpijsku disciplinu pauerlifting(dizanje tegova) donirana od strane Trag fondacije.

Na kraju prvenstva organizovan je banket za sve učesnike, gde su uz muziku lokalnog benda takmičari proslavili osvojena odličja.

Ovo prvenstvo podržali su lokalna samouprava i Sportski savez Knjaževca.
.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...