Home / Bezbednost / Troje umrlo od gripa u Zaječaru

Troje umrlo od gripa u Zaječaru

Troje umrlo od gripa u ZaječaruTroje pacijenata umrlo je u zaječarskoj bolnici zbog teške upale pluća, u poslednje dve nedelje, a analize su pokazali da su svi bili zaraženi virusom tipa A.

Istovremeno, jedna pacijentkinja je zaražena gripom i sa teškom upalom pluća prebačena na infektivnu kliniku u Nišu. Njeno stanje je stabilno.
– Svih troje preminulih pacijenata imalo je i dodatno oboljenje koje je doprinelo smrtnom ishodu. Niko od njih nije bio vakcinisan protiv gripa – kazao nam je direktor zaječarske bolnice dr Jovan Stevanović.

Od posledica gripa, odnosno teške upale pluća, preminula je jedna ženai dvojica muškaraca.
– Urađena je obdukcija tela pacijenta rođenog 1971. godine i utvrđeno je da je smrt nastupila zbog teške upale pluća. Obdukcija je pokazala i da je imao veliko oštećenje jetre. Trenutno u centru nema pacijenata obolelih od gripa, a da su u kritičnom stanju – kaže dr Stanislav Tadić, direktor ZC Zaječar.
Po njegovim rečima, iako u gradu nije proglašena epidemija gripa, iz predostrožnosti su zabranjene posete na odeljenjima ginekologije, pedijatrije i intenzivne nege.


Izvor Blic

Leave a Reply

x

Check Also

Osam zlatnih medalja za Knjaževčane

Na  šestom Državnom prvenstvu u Powerliftingu Raw & EQ koje je održano ...