Home / Knjaževac / Tekijanka obeležila dan firme i svoj 28. rođendan

Tekijanka obeležila dan firme i svoj 28. rođendan

Poznata porodična kompanija “Tekijanka” iz Tekije proslavila je u nedelju svoj 28. rođendan. U prisustvu zaposlenih i kupaca, članovi porodice Bolbotinović, vlasnici ove porodične kompanije, su u tekijskoj crkvi Sveti Nikola obavili svečani obred rezanja slavskog kolača.

Živojin Bolbotinović, vlasnik Tekijanke je istakao da je ponosan na uspeh svoje porodočne kompanije jer je trenutno u njoj 500 zaposlenih u 25 maloprodajnih obejekata.

„Pravi uspeh kompanije je kada su oko vas ljudi koji su počeli još prvog dana osnivanja firme,  500 zaposlenih u 25 maloprodajnih objekata raspoređenih u 6 opština Timočke krajine nije zanemarljiv uspeh. Ponosan sam na svoju porodicu, ona mi daje snagu. Ponosan sam na činjenicu da su se pored roditelja i supruge i deca uključila u porodični posao odmah nakon završetka studija. Porodica je stub države i svakog društva a porodične firme kao mala i srednja preduzeća su stub svake privrede u Evropi i svetu. Dobro bi bilo da i u Srbiji bude tako jer jedino tako moguće da se ekonomskom snagom približimo evropskoj ekonomiji“, istakao je Živojin




Željko Bolbotinović se na svečanoj ceremoniji povodom obeležavanja 28. rođendana ove ugledne kompanije, prisetio i kako je ona nastala i koliki se napori čine kako bi se svih ovih godina opravdalo poverenje kupaca i ostalo među najboljima. Za ovu godinu, prema Bolbotinovićevim  rečima, postavljeni su ambiciozni ciljevi.

 

„Svi smo bili na okupu, živeli smo u porodičnoj kući zajedno sa roditeljima, babom i dedom. Najmlađa sestra imala je 7, brat 10 a ja 12 godina kada se otac odlučio da otvori prodavnicu. Bila je to mala prodavnica u Tekiji sa svega dva zaposlena radnika. Kao mali pomagali smo sve što se od nas očekivalo. Kada smo odrasli i krenuli na dalje školovanje, koristili smo svaki slobodan trenutak da pomognemo u firmi. Firma je počela da se uvećava a mi i dalje svakodnevno učimo. Učimo da upravljamo firmom kako bi bili i ostali prvi i pravi izbor u kupovini, trudimo se da firma bude uspešna da može da isplaćuje zarade koje su i u ovom trenutku najveće u našoj branši kada je u pitanju naš kraj. Za ovu godinu smo postavili ambiciozne ciljeve. Jedan od njih je i povećanje plata kolegama u maloprodaji, tako da od proleća očekujemo početak implementacije tog projekta i da taj rast ne bude manji od 15%. Lepo je raditi u porodičnoj firmi i lepo je biti okružen svojom porodicom na poslu… a to pričam iz svog iskustva“, zaključio je Željko.

Rođendansku tortu su ove godine presekli zaposleni u Kladovu u Tmarketu u Novom naselju a rođendansku atmosferu je potpomogla i akcija u svim maloprodajnim objektima za korisnike Tcard kartica koja će trajati do subote, 3. marta.





 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...