Home / Knjaževac / “Svrljiško veče” u Knjaževcu 2016 (Foto & Video)

“Svrljiško veče” u Knjaževcu 2016 (Foto & Video)

dsc03479

Tradicionalno i ove godine udruženje Svrljižana u Knjaževcu “Derven u Gurgusovcu” organizovalo je “Svrljiško veče” u Knjaževcu.

Cilj ove večeri je okupiti na jednom mestu što više ljudi koji žive u Knjaževcu, a na neki način vode poreklo iz Svrljiga. Po procenama organizatora, više od polovine stanovnika Knjaževca vuče korene iz opštine Svrljig. Manifestacija “Svrljiško veče” organizovano je po drugi put u restoranu Mali predah.

Prisutne  goste u prepunoj sali restorana  zabavljao je  svrljiško-knjaževački orkestar ‚‚Prava stvar“, a na trpezi pored bogatog menija našli su se i čuveni svrljiški belmuž, svrljiško jagnje i drugi specijaliteti ovog kraja.Za kulturno umetnički deo programa  bili su zaduženi   članovi Škole folklora Doma kultureKolo “.

Proslavi su ispred lokalne samouprave prisustvovali zamenik predsednika opštine Knjaževac Miroljub Mihajlović i predsednik Skupštine opštine Knjaževac mr Miodrag Ivković.

Organizatori proslave zadovoljni odzivom i odličnom atmosferom,  pozivaju sve zainteresovane da se i naredne godine prvog ponedeljka u decembru okupe i po treći put proslave dan Svrljižana u Knjaževcu.

U nastavku teksta možete videti kompletan snimak proslave sa pratećim fotografijama.




[FAG id=47739]

Foto Album – link


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...