Home / Doma kulture Knjaževac / Svetosavska akademija u Knjaževcu (Foto & Video)

Svetosavska akademija u Knjaževcu (Foto & Video)

Velikom Svetosavskom akademijom završene su Svetosavske svečanosti u Knjaževcu , koju su priredili učenici i nastavnici Osnovne škole ”Vuk Karadžić”. Ova škola dobitnik je Svetosavske nagrade za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju u 2016. godini.

 

Sveti Sava je zadužio srpski narod da ga se seća kroz vekove, da poštuje i unapređuje ono što mu je, svojim velikim delom u amanet ostavio, poručeno je sa Svetosavske akademije, koju je, kao ovogodišnji nosilac proslave Savindana, priredila Osnovna škola ”Vuk Karadžić”. Ovo je praznik koji nas podseća da su učenje i znanje najveće vrednosti, kazala je direktorka škole Dragana Ljubisavljević.

”Svaki praznik je trenutak da se setimo lepih vrednosti, da volimo i praštamo. Sveti Sava je poseban praznik. On nam je utro put kojim hodamo 800 godina. Koračamo nekada brže, nekada sporije, ali su to koraci ka velikim vrednostima, kada moramo da znamo ko smo i ko moramo biti, da ne zaboravimo da su učenje i znanje velike vrednosti u životu svakog čoveka, da ne zaboravimo pravoslavlje.”

Za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju Osnovna škola ”Vuk Karadžić” dobila najveće priznanje u prosveti – Svetosavsku nagradu.

”Za nas, za našu školu, ova svetosavska proslava je posebno značajna, jer smo jedna od škola koje je ove godine nagrađena za svoj kvalitetan rad. Želim da sa vama podelim to zadovoljstvo i ponos, kada jedna mala škola iz jednog malog mesta dobije priznanje za rad i da je na dobrom putu”, istakla je direktorka ”Vuka”.

Stihom, glumom i pokretom devojčice i dečaci iz ”Vuka” podsetili su na svevremene poruke Svetog Save, o čuvanju jezika, pisma, običaja, vere.

Svetosavskoj akademiji prisustvovali su predsednik opštine Milan Đokić sa saradnicima, predstavnici Crkve Svetog Đorđa, učenici i prosvetni radnici svih knjaževačkih obrazovnih ustanova.

U nastavku teksta možete videti fotografije i video zapis sa Svetosavske akademije.





[FAG id=48413]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...