Home / Drugi pišu / Srednjoškolci iz Zaječara i Knjaževca danas učestvuju na regionalnom takmičenju u preduzetničkim veštinama!

Srednjoškolci iz Zaječara i Knjaževca danas učestvuju na regionalnom takmičenju u preduzetničkim veštinama!

Preko 100 učenika iz 23 srednje škole iz jugoistočne Srbije (Aleksandrovca, Aleksinca, Blaca, Bojnika, Knjaževca, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vladičinog Hana, Vranja i Zaječara) učestvovaće danas  na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama  pod nazivom “ Poslovni izazov“ u hotelu Pašina česma kraj Leskovca, piše portal „JuGmedia“.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje

Njima će biti postavljen „izazov”, odnosno zadatak, koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis volontera, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koje će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici“, objašnjavaju organizatori.

 
Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu, koje će februara 2018. godine biti održano u Beogradu.

A pobednici na nacionalnom nivou učestvovaće na „Poslovnom izazovu zapadnog Balkana“, aprila 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Ministarstvo omladine i sporta, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i UniCredit banka.
autor: Dragan Marinković

izvor: jugmedia.rs

x

Check Also

Alpino koze na Staroj planini

    Dok pratimo ove umiljate alpino koze našeg domaćina, Zorana Nešića, i ...

%d bloggers like this: