Home / Knjaževac / Snimak 17 sednice Skupštine opštine Knjaževac. (Foto & Video)

Snimak 17 sednice Skupštine opštine Knjaževac. (Foto & Video)

Na 17. sednici Skupštine opštine Knjaževac koja je juče održana u Domu kulture, odbornici su usvojili izveštaje o radu i pripremljenosti Predškolske ustanove i osnovnih škola.

Na dnevnom redu našao se  i rebalans budžeta za 2017. godinu, a imenovani su i direktori Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, Toplane, Standarda i Regionalnog centra za stručno usavršavanje.

Pred odbornicima Skupštine opštine Knjaževac našla se četvrta po redu izmena i dopuna budžeta za 2017. godinu. Predsednik opštine Milan Đokić objasnio je da je reč o ”tehnički izmenama”, kojima se ”tretira” nešto manje od 1,5 odsto ukupnog budžeta. Ipak, rebalansom će biti omogućena realizacija nekoliko važnih infrastrukturnih projekata, kazao je Đokić.





Link do video priloga

 

Dragan Mančić, šef odborničke grupe ”Za Knjaževac zajedno” skrenuo je pažnju na potrebu jače kontrole gradskog prevoza, koji se sa tridesetak miliona dinara finansira iz budžeta.

Odbornici su razgovarali i o funkcionisanju Predškolske ustanova ”Bajka” i tri osnovne škole. Uz konstataciju da Knjaževac može da se ponosi svojim obazovnim ustanovama, odbornici su izneli i nekoliko primedbi i konstatacija, vezanih za organizaciju predškolskog i školskog života i njegovu budućnost u selima.

Jednoglasno, za nove – stare direktorke Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, Toplane, Standarda i Regionalnog centra za stručno usavršavanje, imenovani su Mladen Radosavljević, Ljubodrag Tričković, Omil Ranđelović i Dejan Tomić.

[FAG id=50501]




x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...