Home / Knjaževac / Septembarski dani Bibinih „Čarobnih polica“

Septembarski dani Bibinih „Čarobnih polica“

Manifestacija dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“ 2017, zvanično i svečano otvorena početkom aprila premijerom predstave „Priča o dve priče i čitanju“, okupila je tokom septembra stotinu dece i mladih na kreativnim programima Bibinog novinarskog, dramskog, muzičkog, literarnog i likovnog ateljea.

Deca i mladi knjaževačkih osnovnih i srednjih škola učili su i stvarali uz pomoć profesionalaca – reditelja Vladimira Andrića, pisca za decu Branka Stevanovića, likovnog umetnika i pedagoga Radeta Ristića, muzičara i muzičkog pedagoga Vladislava Dopuđu, novinara Slađanu Jeremić, i knjaževačkih bibliotekara.



Ovogodišnja manifestacija posvećena je stvaralaštvu za decu književnika i reditelja Vladimira Andrića. Izložbu u čitaonici Biblioteke „Naš pustolov Vladimir Andrić“ i istoimenu prezentaciju, kojom je Andrićev opus predstavljen srednjoškolcima, pripremili su članovi Bibine redakcije. Andrićevo književno stvaralaštvo bilo je izvor inspiracije za pisanje, slikanje, muziciranje talentovanih knjaževačkih osnovaca. Na likovni konkurs „Daj mi krila jedan krug“ javilo se 19 grupa predškolaca i prvaka. Scenario i režiju pozorišne predstave, koju priprema Bibina dramska družina, i ove godine potpisuje Vladimir Andrić.

Bibina čarolija nastavlja se u novembru, kada će se na završnoj svečanosti svojim ostvarenjima publici predstaviti ovogodišnji učesnici „Čarobnih polica“, u društvu domaćina Manifestacije Branka Stevanovića, reditelja Vladimira Andrića i pisaca za decu Dušana Đurđeva i Dejana Aleksića.


x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...