Home / Drugi pišu / Raris predstavio potencijale istočne Srbije dijaspori u Beču

Raris predstavio potencijale istočne Srbije dijaspori u Beču

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije je uspešno predstavila investicione i poslovne potencijale istočne Srbije našoj dijaspori u Beču.

„Na prezentaciji su prikazani uslovi i prednosti poslovanja u istočnoj Srbiji. Poseban akcenat je stavljen na sve bolji sistem podrške razvoju preduzetništva u Srbiji. Takođe su predstavljeni i primeri uspešnih investicija dijaspore u istočnu Srbiju. U diskusiji su predstavnici dijaspore posebno istakli problem nedovoljne informisanosti o poslovanju u Srbiji. Na prezentaciji je najavljeno i postavljanje internet platforme koja će omogućiti svim zainteresovanima bolje informisanje i lakši pristup programima podrške privredi“, rekao je Vladan Jeremić, direktor RARIS-a.

Prezentacija je održana uz učešće predstavnika Ambasade Srbije u Austriji i u saradnji sa Zajednicom srpskih klubova u Beču, časopisom Zavičaj i Timočkim klubom a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.izvor radiomagnum.rs

x

Check Also

Danas u Knjaževcu redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst iz Knjaževca, u saradnji sa niškim Zavodom za transfuziju, organizuje ...