Home / 2022 / Privremeni organi u opštinama Knjaževac, Kladovo i Majdanpek

Privremeni organi u opštinama Knjaževac, Kladovo i Majdanpek

 

Vlada Srbije reagujući na ostavke koje su, krajem minule godine, podneli čelni ljudi lokalnih samouprava u Knjaževcu, Kladovu i Majdanpeku,  raspustila je skupštine opština u tim mestima i obrazovala privremene organe.

Privremeni organ Opštine u Knjaževcu će voditi Milan Đokić, koji je na čelu ovdašnje lokalne samouprave tokom poslednje decenije. Vlada je tom prilikom za članove imenovala i Marka Stojanovića, Darka Živkovića, Zoranu Živanović i Branislava Josifovića. Prethodni lokalni izbori u Knjaževcu su održani lane u junu, kada i parlamentarni.




– Želimo da upravo na izborima, koji su jedini način da građani iskažu svoju volju, a ne na ulicama i trgovima, pitamo ljude da li smo radili dobro, ili loše; žele li da nastavimo sa politikom koju smo vodili do sada, ili žele neku drugu opciju. Verujem da je polovina mandata pravi trenutak za to – zaključuje Đokić.

Za predsednika Privremenog organa u Kladovu je imenovan Saša Nikolić koji je sa funkcije odstupio 29. decembra 2021. – sa namerom da se lokalni izbori, inače planirani za decembar, održe 3. aprila ove godine, istovremeno kad i predsednički, i parlamentarni.

– Ovo je i najracionalnije, jer na taj način smanjujemo troškove oko izbora, što mislim da će građani pravilno shvatiti. Siguran sam da će dati podršku onim ljudima koji će ih predstavljati u naredne četiri godine, jer su zaista mnogo toga dali za Kladovo, te mnogo toga uradili – istakao je u obrazloženju Nikolić, uz kojeg će ovu podunavsku opštinu voditi i članovi Privremenog organa Nevenka Boldorac, Nikola Vuković, Radovan Arežina i Miodrag Savić, zaduženi za tekuće i neodložne poslove iz nadležnosti SO i izvršnih organa, utvrđene zakonom i Statutom.

U Majdanpeku će funkciju predsednika Privremenog organa obavljati Dragan Popović, dok su članovi Elvira Jovanović, Danijel Stojanović, Slaviša Božinović i Dragan Manojlović. Ova kalendarska godina je njima i inače izborna, jer bi Majdanpečani na birališta morali u avgustu…

– Uštede će iznositi nekoliko miliona dinara, pa ćemo to ovako iskoristiti na pametniji način, odnosno utrošićemo za nešto što će svima biti vidljivo – najavljuje Popović.



Izvor Knjaževačke vesti / https://www.novosti.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...