Home / 2021 / Priča jedne mrve iz Knjaževca: OD IVICE SMRTI – DO LJUBAVI I TOPLOG DOMA

Priča jedne mrve iz Knjaževca: OD IVICE SMRTI – DO LJUBAVI I TOPLOG DOMA

Volonteri udruženja Beta Knjaževac je u sredu, po kišovitom, tmurnom danu, dobili poziv od žene koja im je rekla da je štene upalo u rupu koja je iskopana na ulici, jer je pukla cev. Pokušala je da ga izvadi, ali nije mogla. Štene je posmatralo odozdo i pogledom molilo za spas, pokislo, promrzlo, tužno. Da stvar bude još gora, rupa je bila puna vode, jer čitave noći kiša nije prestala da pada. Zamislite tu nemoć, strah i muku malenog i bespomoćnog bića…

Rekla im je da štene stoji na nekoj gomilici zemlje, ali da će se udaviti ako padne odatle. Pošto niko od volontera zbog posla nije mogao odmah da ode, pozvali su svog veterinara koji se nalazio u blizini. On je otišao i izvadio maleno štene koje je bilo već u vodi, jer se zemlja na kojoj je stajalo obrušila i minuti su ga delili od smrti. Doslovno – minuti.
” alt=”” aria-hidden=”true” />

” alt=”” aria-hidden=”true” />

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Štene je zbrinuto, odvedeno u ordinaciju, ugrejano je. Ideja je bila da, ukoliko se oporavi od stresa i hladnoće, za njega potraže siguran domić.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

I to se dogodilo samo par dana kasnije. Spaseni mališa pronašao je dom kod divnih ljudi velikog srca. Dobio je novu šansu i pokazao da ga prati sreća.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Naše su želje da ga njegova srećna zvezda,  ljubav i radost prate čitavog života i da uživa sa svojim ljudima. Podelite njegovu dirljivu priču sa porodicom i prijateljima.

All photos: Beta Knjaževac, Jelena Ranđelović / https://djole.dog/

Izvor https://djole.dog/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

VEČERAS JE BOGOJAVLJENJE: U ponoć pomislite želju!

Pravoslavni vernici sutra slave praznik posvećen činu Isusovog krštenja i izlaska iz ...