Home / Knjaževac / Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju i za dobrovoljno služenje vojnog roka u Knjaževcu

Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju i za dobrovoljno služenje vojnog roka u Knjaževcu

Ministarstvo odbrane uputilo je poziv mladićima rođenim 2001. godine da se jave radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Zaječar poziva sva lica muškog pola rođena 2001. godine, kao i lica rođena od 1989. do 2000. godine koja to do sada nisu učinila da se jave Kancelariji Ministarstva odbrane u Knjaževcu, Ulica Njegoševa bez broja, radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba da ponese ličnu kartu ili drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet. Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se javne nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije radi uvođenja u vojnu evidenciju




———————————————.

Uvođenje u vojnu evidenciju obavljaće se svakog radnog dana do 28. februara ove godine od 9 do 14 časova.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Centar ministarstva odbrane Zaječar, raspisao je Javni oglas za 2019. godinu, za prijavu kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije.

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za kurs za rezervne oficire Vojske Srbije u 2019. godini je stalno otvoren, a rangiranje kandidata će se vršiti periodično, u skladu sa uputnim rokovima.

Pravo prijavljivanja na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i za slušaoce kursa za rezervne oficire imaju kandidati muškog i ženskog pola, koji u 2019.  godini navršavaju od 19 do 30 godina života.

Opšti uslovi su :

1) da je državljanin Republike Srbije;

2) da nije osuđen na kaznu maloletničkog zatvora ili bezuslovno na kaznu zatvora zbog krivičnog dela (dok kaznu ne izdrži ili ne bude pušten na uslovni otpust);

3) da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, odnosno da nije pravosnažno osuđivan za  krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti;

4) da je zdravstveno sposoban za vojnu službu;

5) kandidati za rezervne oficire moraju imati visoku školsku spremu odgovarajuće struke.

Zaintersovani kandidati mogu da podnesu prijavu Centru ministarstva odbarne za lokalnu samoupravu,  kancelariji MO Knjaževac,  na adresi Njegoševa b.b.

Sve dodatne informacije u  vezi dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem, kao i  kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije,  mogu se dobiti u navedenoj kancelariji lično ili putem telefona na br. 019/731 – 309 ili na sajtu Ministarstva odbrane .




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...