Home / Drugi pišu / Poljoprivrednici iz Ibarskog Kolašina uskoro gosti u Knjaževcu i Svrljigu

Poljoprivrednici iz Ibarskog Kolašina uskoro gosti u Knjaževcu i Svrljigu

Sneg koji neprekidno pada na KiM,otežao je saobraćaj, naročito u brdsko- planinskim oblastima. No, ni sneg ni  zavejani putevi, kojima se moglo samo lancima do Zubinog Potoka, nisu omeli predstavnike Svrljiga i Knjaževca da posete  tamošnje stanovnike. Čelnici ovih opština  važe za jedne od najuspešnijih u oblasti poljoprivrede , pa su svoja iskustva preneli kolegama Ibarskog Kolašina.

Član skupštinskog Odbora za poljoprivredu i narodni poslanik Milija Miletić preneo je opredeljenje države da akcenat stavlji na razvoj sela i dodao da je cilj posete prenošenje iskustava iz drugih sredina žiteljima Zubinog Potoka i Kosova i Metohije.

Predsednik SO Knjaževac Igor Stevanović pozvao je žitelje Zubinog Potoka i presednika Privremenog organa da posete njihovu opštinu i tamošnje privrenika jer je , kako je rekao to jedna od šansi da ljudi mogu da ostanu ovde i imaju mogućnost da zarade i žive od toga.Sastanku su prisustvovali  narodni poslanik Milija Miletić, Predsednik SO Knjaževac Igor Stevanović , Narodni poslanik dr.Milovan Krivokapić Direktor i Instituta za Javno zdravlje, Nina Kompirović Narodni poslanik iz Zubinog Potoka, Vaso Jelić načelnik Kosovsko Mitrovačkog upravnog okruga, Nemanja Jakšić predsednik skupštine opštine Zubin Potok, Rade Utvić predsednik zemljoradničke zadruge Zubin Potok i Ivan Teodosić predsednik opštine Zvečan.Nakon sastanka prisutni su prisustvovali  humanitarnoj akademiji za decu sa posebnim potrebama i tom prilikom  uručili humanitarnu pomoć u vidu vaučera za besplatan boravak u turističkim centrima u Srbiji za decu sa posebnim potrebama i njihove roditelje.

Opština Zubin Potok ima veliki potencijal tako da će i u narednom period prioritet biti razvoj poljoprivrednih grna. Na taj način stvoriće se uslovi za zapošljavanje mladih.

“Zubin Potok je imao nekoliko industrijskih pogona koji sada ne rade pa ćemo akcenat staviti na njihovom aktiviranju”, rekao je predsednik Privremenog organa Zubinog Potoka Srđan Vulović i podsetio da jezero Gazivode predstavlja dobru perspektivu da se ovaj kraj ponovo razvije i vrati na stare staze.

Radi još uspešnije saradnje dogovoreno je da poljoprivredni proizvođači iz Ibarskog Kolašina uskoro budu gosti opština Svrljig i Knjaževac.Izvor: TV Most

Ostavite komentar :

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Zvonimir Pavković – osnivač Opštinskog saveza amatera ”OSA” u Knjaževcu

    Zvonimir Pavković, koji se ameterskim radom bavi gotovo šest decenija, ...

%d bloggers like this: