Home / Knjaževac / Počeo sa radom Centar sa karijerno vođenje i savetovanje knjaževačke omladine

Počeo sa radom Centar sa karijerno vođenje i savetovanje knjaževačke omladine

U prostoru Gurgusovačke kule koja se nalazi u Knjaževcu, počeo je sa radom Centar sa karijerno vođenje i savetovanje knjaževačke omladine -Kvisko Centar .

Kvisko Centar Knjaževac organizuje programe obuke za zanimanja koja su tražena na lokalnom tržištu rada naglašava Kosta Isakov, voditelj ovog centra u razgovoru sa medijima.

”Želeo bih da pozovem sve mlade ljude iz naše opštine da dođu u Kvisko centar i da se bliže informišu o našim uslovima. Sarađujemo sa velikim brojem kompanija kojima je potrebna obučena radna snaga. Jedini smo na tržištu rada koji u ponudi ima neki vid samozapošljavanja kroz poljoprivredu,” kaže Isakov.

U ovom ciklusu obuka će biti organizovana za zanimanja bravar – monter, šivač dečje odeće i izrađivač kožne galanterije. Mladi ljudi o programima mogu da se informišu u prostorijama Kvisko centra, koje se nalaze u Gurgusovačkoj kuli. Osnivanje Kvisko centra podržala je Švajcarska agencija za razvoj i saradnju SDC.

Kontakt 019/733-035 i kvisko.centar@gmail.com



Kvisko Centar iz Knjaževca se bavi karijernim vođenjem i savetovanjem knjaževačke omladine, odnosno, pružanjem pomoći mladima u tranziciji od škole do posla (15 do 30 godina starosti).
Kvisko centar se bavi Informisanjem o slobodnim radnim mestima, mogućnostima za praksu i stručno usavršavanje, stipendijama, mreži obrazovnih institucija, dužini školovanja, obrazovnim profilima, nastavnim planovima i programima, postdiplomskim studijama i organizuje predavanja, treninge i radionice za korisnike centra.

Posetite FB stranicu Kvisko centra



x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...