Home / Knjaževac / Počeo program “Od 1 do 5”

Počeo program “Od 1 do 5”

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počeo je novi ciklus radionica edukativno zabavnog programa „Od 1 do 5“ namenjenog učenicima trećeg razreda knjaževačkih osnovnih škola.

Uvodna priča „Kad su veliki bili mali“ prošetala je osnovce kroz detinjstvo velikana nauke i književnosti za decu: Tesle, Pupina, Zmaja, Ršuma, Duška Radovića, Desanke Maksimović, Milutina Milankovića. Mališani su odgonetali koja se ličnost krije iza dečjih nestašluka iz prezentacije, zaključili da su sva deca na svetu ista, a da od porodice, vaspitanja, škole i obrazovanja zavisi šta će u životu postati. U centru pažnje svih susreta bio je Vladimir Andrić, pisac za decu, dramaturg i reditelj. Pored toga što su saznali zbog čega je čuveni „pustolov iz Obrenovca“ glavni lik ovogodišnjih „Bibinih čarobnih polica“, mališani su se zabavili rešavajući test pustolovnosti iz knjige koja je nastala na osnovu TV serijala „Pustolov“. Deca su posebno uživala u jednoj od epizoda lutka-serije „Laku noć deco“ za koju je Vlada napisao tri stotine epizoda.

Prvi ciklus radionica edukativno zabavnog programa „Od 1 do 5“, deo je pratećeg programa Manifestacije dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“.


x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...