Home / Knjaževac / Počela rekonstrukcija puta od Svrljiga prema Staroj planini!

Počela rekonstrukcija puta od Svrljiga prema Staroj planini!

Protekle nedelje zvanično je počela rekonstrukcija puta od Svrljiga prema Staroj planini, a radove je obišao pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković.

Trenutno se izvode radovi prve faze rekonstrukcije – čišćenje bankina, uređenje odvodnih kanala i pripremanje podloge za asfaltiranje.

Radove je u prethodnom periodu najavljivao i narodni poslanik Milija Miletić prilikom obilaska uređenja puta od Svrljiga prema Gojmanovcu koji je asfaltiran u dužini od 22 kilometara.





Marković u razgovoru sa radnicima ''TrAce''
Marković u razgovoru sa radnicima “TrAce“

Dugo očekivani početak radova na nastavku rekonstrukcije puta preko Svrljiga do Babinog zuba konačno je otpočeo. Drago mi je da se ono što nam je ministarka Mihajlović obećala, kada je bila naš gost u Svrljigu, i ono za šta se naš poslanik Milija Miletić borio konačno i ostvaruje. Deonica koja će u ovoj fazi biti odrađena dugačka je nešto više od 6 kilometara, a predviđeni rok za njenu realizaciju je dva meseca, rekao je Marković.

Rekonstrukcija puta krenula je od raskrsnice kod skretanja za Guševac, a put će se spojiti sa selom Crnoljevica kod Svrljiga.

Izgradnja puta prema Staroj planini iz pravca Svrljiga, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine
Izgradnja puta prema Staroj planini iz pravca Svrljiga, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine

Na ovaj putni pravac gledamo kao strateški prioritet jer će predstavljati žilu kucavicu daljeg razvoja turizma za Svrljig. Sve veći broj posetilaca se odlučuje za Staru planinu, a naš cilj će biti da sto veći deo njih privučemo da obiđu i sve ono što Svrljig sa svojom okolinom ima da ponudi, kaže Marković.

Inače, rekonstrukcija prve faze planirana je da se završi u toku ove godine.





svrljig.info

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...