Home / 2020 / Peškiri i obredni hlebovi – za jubilej Izvora

Peškiri i obredni hlebovi – za jubilej Izvora

Umesto tradicionalnih etno susreta, Udruženje Izvor ove godine, zbog pandemije korona virusa, priredilo je izložbu obrednih hlebova i peškira.

U godini kada obeležava vredan jubilej – 15 godina postojanja i uspešnog rada, Udruženje za negovanje tradicije Izvor ostalo je uskraćeno za organizaciju susreta etno udruženja i organizacija Srbije “Tradicijom u Evropu”. Pandemija korona virusa uslovila je da ovoga puta u Domu kulture bude priređena izložba obrednih hlebova i peškira.

”Dogovorili smo se da ne prekidamo manifestaciju bez obzira što su ovakvi uslovi, da takmičarski deo ostane. Učestvovale su, na naše zadovoljstvo, sve tri osnovne škole sa prelepim radovima, sa obrednim hlebovima. Što se odraslih tiče, ponosna sam što su u ovakvim uslovima, kao predstavnici udruženja, ili pojedinačno, svoje prelepe peškire poslali učesnici iz 11 gradova Srbije, rekla je Ljiljana Mihajlović, predsednica ”Izvora”.




 

Opština Knjaževac nastaviće da podržava rad svih udruženja građana u knjaževačkoj opštini, pogotovu onih koja podstiču ljubav najmlađih prema zavičaju, izjavio je, nakon obilaska izložbe, Branislav Josifović, zamenik predsednika Opštine.

Izložba u Domu kulture biće postavljena narednih petnaestak dana i Knjaževčani je mogu pogledati uz obavezno poštovanje propisanih mera prevencije i zaštite od epidemije.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...