Home / Knjaževac / Otvorena Prva teretana na otvorenom u Knjaževcu

Otvorena Prva teretana na otvorenom u Knjaževcu

Danas je u Knjaževcu otvorena prva teretana na otvorenom. 

Teretana je smeštena je na levoj obali Svrljiškog Timoka, pored Doma učenika i gradskog stadiona. Završetku radova na montiranju sprava i svojevrsnom zvaničnom početku rada prisustvovao je Milan Đokić, predsednik opštine, koji je istakao da je ovo jedna u nizu aktivnosti kojima se doprinosi reputaciji Knjaževca kao grada sporta i mladih ljudi.
Knjaževački sportisti dobili su još jedno mesto za trening, a sprave za vežbanje u okviru teretane na otvorenom mogu, pored aktivnoh sportista, da koriste i rekreativci, kaže Miljan Živković iz Sportskog kluba Lutador.




”Ovo izgleda jako dobro i kao trener jednog sportskog kluba mogu da budem zahvalan ljudima iz opštine za inicijativu da se napravi ovako nešto.”
Iako, kako kaže, ljudskoj zlobi ništa nije izmaklo, Milan Đokić veruje da će Knjaževčani umeti da od vandala sačuvaju ovo mesto.

”Ja verujem u svest naših građana o tome da zajedno treba da sačuvamo imovinu svih nas i naše dece od vandala. Čitav projekat se zove ”anti vandal” i teško ga je oštetiti, ali ljudskoj zlobi još ništa nije izmaklo…”

I sam profesor fizičke kulture, prvi čovek knjaževačke opštine poziva Knjaževčane da deo svog slobodnog vremena provedu i na ovom prostoru.

Izgradnja je koštala blizu dva miliona dinara, a posao je obavila firma DOO ”Pinus Bor” iz Valjeva.

Knjaževčani od danas mogu da vežbaju na sledećim spravama: “Univerzalne šipke” – sprava predstavlja kombinaciju 4 (četri) vrste vežbi za razvoj mišića, “Kosa klupa” služi razvoju trbušnih mišića, “Horizontalne merdevine”, za jačanje mišića gornjih ekstremiteta, ”Razboj”, “Stolica za povlačenje i odgurivanje” za jačanje i razvijanje mišića gornjih udova, ramena i leđa, “Sedište za odgurivanje”, namenjeno poboljšanju i stabilnost zglobova donjih ekstremiteta, “Vazdušna hodalica” za jačanje funkcija srca i pluća, kao i razvijanje snage donjih ekstrmiteta i struka, kao I “Mini fitnes set za osobe u invalidskim kolicima”, volani, ručni bicikl i ručke za podizanje.

Foto.G.K



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...