Home / Knjaževac / Opštinsko veće Knjaževac : Nastavak razvojnog ciklusa i odgovorna socijalna politika – ključ novog budžeta

Opštinsko veće Knjaževac : Nastavak razvojnog ciklusa i odgovorna socijalna politika – ključ novog budžeta

Okupivši se po 90. put, većnici su se saglasili kako opštinska kasa treba da izgleda u 2019. godini i predlog odluke o najvažnijem dokumentu lokalne samouprave uputili na usvajanje Skupštini opštine.

Za predsednika Opštine, budžet je i razvojni i socijalno odgovoran.

”Budžet je projektovan na 1.122.000.000 dinara i ima značana povećanja u delu sredstava za saobraćajnice, za investiciono održavanje puteva u gradu i selima, asfaltiranje novih deonica, krpljenje udarnih rupa. Projekti, koji će obeležiti ne samo 2019, već ostati trajni ukras Knjaževca, su izgradnja brane i novog mosta na Svrljiškom Timoku, parterno uređenje ulice Devete brigade, platoa ispred Suda, investicije na seoskim domovima…Sve u svemu, to je budžet koji bi mogao da se nazove investicionim, razvojnim, koji će generisati nove vrednosti, ali i budžet koji je socijalno odgovoran. Ima još vremena da odbornici, ako žele, dopune budžet amandmanima, a to treba da urade do sednice Skupštine opštine, koja će biti održana 18. decembra,” kazao je Milan Đokić.

Na sednici Veća usvojeno je i nekoliko zahteva mesnih zajednica za dodelu sredstava iz budžeta, ili dopunu finansijskih planova.





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...