Home / Knjaževac / Opština Knjaževac za primer: Povećala stipendije za učenike i studente (Video)

Opština Knjaževac za primer: Povećala stipendije za učenike i studente (Video)

Danas je u sali Opštinskog veća organizovana svečanost na kojoj je uručeno 35 ugovora o stipendiranju najboljih učenika i studenata. Dosadašnji iznos mesečne novčane pomoći od pet hiljada dinara za studente i dve i po hiljade za učenike, od februara biće povećan za 30 odsto, najavio je predsednik opštine Milan Đokić.

”Situacija u budžetu opštine Knjaževac je takva da od februara možemo da uvećamo iznos stipendije za 30 odsto. Na taj način, želimo da pošaljemo poruku da opština Knjaževac misli o svojim mladim ljudima. Možda smo kao opština siromašni u mnogo čemu, ali u pameti, u mladoj, kvalitetnoj i obrazovanoj deci, možemo da pariramo i mnogo većim gradovima i opštinama.”

Kako bi mladim ljudima pomogla da se što lakše upišu na željene visokoškolske ustanove i u srednje škole, opština Knjaževac nastaviće sa organizacijom besplatne pripremne nastave, dodao je Đokić.





”Iskoristio bih priliku da obavestim roditelje da podstaknu svoju decu, koja završavaju osme razrede, da kada bude krenula pripremna nastava, da na tu nastavu i dolaze, jer je potpuno besplatna i vrlo kvalitetna. Brine nas što se mali broj đaka odaziva, a posle rezultati na prijemnom ispitu budu lošiji. ”

Novčanu pomoć opštine Knjaževac u ovoj školskoj godini dobijaće budući farmaceuti, psiholozi, lekari, IT stručnjaci, arhitekte, socijalni radnici, profesori, istoričari umetnosti, ekonomisti, njih trideset petoro.



avatar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...