Home / Knjaževac / Opština Knjaževac izmiruje dugove mesnih zajednica (Video)

Opština Knjaževac izmiruje dugove mesnih zajednica (Video)

Predsednik opštine Milan Đokić, sa saradnicima, danas se sastao sa predstavnicima mesnih zajednica Bulinovac, Donja Sokolovica, Gornje Zuniče, Zubetninac i Slatina, koje je obavestio da će iz lokalnog budžeta biti izmireni njihovi nagomilani dugovi za električnu energiju, kako je to pre šest godina učinjeno u većini sela knjaževačke opštine.

Opština Knjaževac izdvojiće iz budžeta novac za izmirenje dugova koje za neplaćenu struju još iz sredine devedesetih godina imaju mesne zajednice Bulinovac, Donja Sokolovica, Gornje Zuniče, Zubetninac i Slatina, obavestio je predstavnike ovih sela predsednik Milan Đokić.




”Mi smo pre šest godina sva sela koja su imala dugovanja za električnu energiju, pozvali, popisali njihova dugovanja i izdvojili značajna sredstva da poplaćamo dugovanja seoskih mesnih zajednica. Nekoliko sela nije prijavilo svoja dugovanja i njihovi računi su u blokadi. Želimo da tim selima omogućimo da trebuju sredstva iz opštinskog budžeta, da mi možemo da finansiramo njihove potrebe…Dobro punjenje budžeta stvorilo je preduslov da možemo da izdvojimo oko dva i po miliona dinara i da ova sela odblokiramo”.

Raspisivanjem javne nabavke za rekonstrukciju seoskih domova u Štipini, Vasilju, Kaličini, Vitkovcu, Minićevu i Grezni, nastavljamo aktivnosti u mesnim zajednicama i stvaramo uslove za kvalitetniji život tamošnjeg stanovništva, kazao je Đokić.

”To je početak akcije koja će biti nastavljena i u narednim godinama, sa željom da ljudima u seoskim mesnim zajednicama omogućmo kvalitetan život, sličan onome u gradskim sredinama.”

Sanacija puteva u selima, odnosno krpljenje udarnih rupa, počeće, kako se čulo na ovom sastanku, čim bude završen postupak javne nabavke i izabran izvođač radova.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...