Home / Obaveštenja / Održavanje 5. Međunarodne naučne agrobiznis konferencije “MAK 2018“ podržao i poslanik Milija Miletić

Održavanje 5. Međunarodne naučne agrobiznis konferencije “MAK 2018“ podržao i poslanik Milija Miletić

U prostorijama PKS danas je najavljeno održavanje 5. Međunarodne naučne agrobiznis konferencije MAK 2018 predviđene za 25. i 26. januar 2018. godine u Kongresnom centru Grand&Spa hotela na Kopaoniku.

Konferenciju MAK 2018 na Kopaoniku organizuju grad Kraljevo, Etno centar „Gegula“, Alfa BK Univerzitet i C.R.E.A.M Europe PPP Aliance Serbia. Generalni pokrovitelji konferencije su „Nikom auto“, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine RS,  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija RS, Vlada  Republike Srpske i MK  Mountain Resort uz podršku Privredne komore Srbije.

Predsednik i osnivač „Prela i posela“, udruženje za negu, razvoj i čuvanje tradicije, gospodin Dragiša Simić, zdravicom je započeo ovaj skup. Dragiša Simić je i autor knjige “ Zdrav Srbine, moj ponosu“.



Međunarodna naučna konferencija ima regionalni karakter, a prati će je mediji iz Evrope i sveta, zato je na konferenciji prisustvovala i gošća Antonija Mirat, operska diva.

Prisutnima se obratio i Milan Jovičić, izvršni direktor ovog medjunarodnog značajnog događaja. On je tom prilikom istakao da su prethodne četiti MAK konferencije okupile su veliki broj učesnika iz oko deset zemalja iz regiona, a prema svim ocenama učesnika predstavili su izuzetno uspešne naučne skupove, kako sa stanovišta naučnog kvaliteta, prezentacija, tako i društvenog života na marginama konferencije. On je tom prilikom istakao da će peta JEEP okupiti oko 500 najznačajnijih predstavnika prerađivačke industrije poloprivrednih proizvođača, udruženja, poljoprivrednika, zadruga i turističkih agencija.

Skupu je prisustvovao i Milija Miletić, narodni poslanik koji je tom prilikom istakao da je uvek spreman da podrži ovakve konferencije, kako bi se pomoglo poljoprivrednim proizvođačima, kako bi svoje proizvode lakše plasirali na domaće i inostrano tržište. Govor jr završio rečima:

Živela poljoprivreda i Živela Srbija.

Opšti cilj konferencije MAK 2018 je da se na naučnoj osnovi analiziraju i prikažu sinergijski rezultati nauke i prakse u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i mogućnosti realne podrške uključenju Srbije u EU, u skladu sa pregovaračkim poglavljem 11.
Otvarajući današnji skup, Veljko Jovanović, direktor Sektora za poljprivredu PKS, rekao je da oseća lično zadovoljstvo što PKS ponovo učestvuje u ovom projektu.
Ilustracija: Veljko Jovanović,direktor Sektora za poljprivredu PKS, foto: S.K.
Ilustracija: Veljko Jovanović,direktor Sektora za poljprivredu PKS, foto: S.K.
„Ideja učešća PKS u realizaciji MAK 2018 je spoj nauke i prakse. Mi smo onaj deo koji je vezan za praksu i PKS je tu da na osnovu iskustva naših najvećih kompanija, a koje su korisnici usluga PKS, i koje su već na putu učešća na evropskim i globalnim tržištima, pomognemo onim kompanijama i preduzetnicima koji tek pokušavaju da steknu status izvoznika. Tu je potrebno prepoznati podršku PKS, da se kaže šta je potrebno kako bi komora pomogla sa svojim stručnjacima. Sa 17 regionalnih centara PKS pokriva teritoriju čitave Srbije, odlično sarađuje sa ministarstvom poljoprivrede i radi na stvaranju što kompetitivnijeg lanca vrednosti, što će biti misija PKS i u narednom periodu“, istakao je Jovanović.




 Izvor: Domaćinska kuća, piše: S.K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...