Home / Knjaževac / Održana 66. sednica Opštinskog veća (Video)

Održana 66. sednica Opštinskog veća (Video)

Jedna od ključnih tema 66. sednice Opštinskog veća bio je treći rebalans budžeta za 2018. godinu .

Izmene u opštinskoj kasi uslovljene su suficitom, ostvarenim u 2017. godini. Sredstva, tada ostvarena, raspodelićemo na ono za šta smatramo da su najveće potrebe građana Knjaževca, kazao je predsednik OpštineKnjaževac Milan Đokić.

Treći rebalans budžeta za 2018. godinu bio je jedna od ključnih tema 66. sednice Opštinskog veća. Izmene u opštinskoj kasi uslovljene su suficitom, ostvarenim u 2017. godini. Sredstva, tada ostvarena, raspodelićemo na ono za šta smatramo da su najveće potrebe građana Knjaževca, kazao je predsednik Opštine Milan Đokić.

Na sednici su usvojeni i finansijski planovi seoskih mesnih zajednica, čime su stvoreni preduslovi za rekonstrukciju seoskih domova, ili druge aktivnosti, za koje su predviđena sredstva prethodnim rebalansom budžeta. Đokić je pozvao stanovnike sela da formiraju svoje savete sa kojima će lokalna samouprva sarađivati.




”Rebalansom bidžeta stvoreni su finansijski preduslovi za rekonstrukciju seoskih domova u Grezni, Štipini, Vasilju, Vitkovcu, Minićevu, Kaličini….Za svaku saradnju potrebne su dve strane. U nekim selima postoje aktivni vredni saveti mesne zajednice. Tamo je zadovoljstvo raditi. U nekim selima, na žalost, ne postoje saveti, ako što je selo Sastavak i nemoguće je sarađivati, jer neko neće da uloži ,ali napor da donese papir na kojem je zabeleženo nekoliko imena, kojim bi mogli da formiramo bar privremeni savet mesne zajednice…Apelujem da se u svakom selu, gde ima potrebe, učine napori i formiraju saveti mesnih zajednica”.
Opštinsko veće dalo je saglasnost Zavičajnom muzeju za učešće u prekograničnom projektu ”Antičko kulturno nasleđe sa obe strane u službi razvoja kulturnog turizma”, koji će se realizovati sa susednom Bugraskom. Usvojena je i odluka o izboru projekata udruženja, koji će biti finansirani sredstima budžeta.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...