Home / Knjaževac / Održana 36. sednica Opštinskog veća – novi program podrške poljoprivredi (Video)

Održana 36. sednica Opštinskog veća – novi program podrške poljoprivredi (Video)

Danas je u Knjaževcu  održana 36. sednica Opštinskog veća. Novi program mera podrške poljoprivredi bio je jedna od glavnih tema 36. sednice Opštinskog veća.

Pčelari i voćari kao i prethodnih godina moći će da računaju na pomoć agrarnog budžeta, ali će akcenat ove godine biti na stočarskoj proizvodnji, otvaranju pogona za proizvodnju sira i osnivanju zadruga kazao je Marko Stojanović, pomoćnik predsednika opštine.

”Najveći deo novca će biti utrošen za nabavku koza i ovaca, negde oko 9 miliona dinara. Planirali smo nabavku novih stada koza . Planira se otvaranje sirana u Bučju, Kalni i Minićevu. Taj konkurs se očekuje sredinom jula. Konkurs sa Divac fondacijom za nabavku ovaca rase romanovska je završen. Potpisivanje ugovora će biti sledeće nedelje – deset gazdinstava će dobiti donaciju vrednu 180 hiljada dinara. Nastavljamo sa finansiranjem voćarske proizvodnje. Planirano je pet miliona dinara za nabavku sadnog materijala. Taj konkurs očekujemo u oktobru. Finansiraćemo otvaranje novih zadruga, kao i nabavku sadnog materijala, odnosno medonosnog bilja za pčelare.”

Većnici su usvojili strategije razvoja komunalnog preduzeća ”Standard’ do 2027. godine, a na sednici je pokrenuti i postupci izbora, odnosno rasispisivanja konkursa za direktore Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, Toplane i Standarda, s obzirom da dosadašnjim rukovodiocima ovih javnih preduzeća mandat ističe u septembru.








x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...