Home / Knjaževac / Održana 28. sednica SO Knjaževac (Video)

Održana 28. sednica SO Knjaževac (Video)

Danas je knjaževačkom Domu kulture održana 28. sednica Skupštine opštine Knjaževac. Istom je predsedavao Igor Stevanović, zamenik predsednika lokalnog parlamenta.

Odbornici su najviše polemisali  o radu osnovnih i srednjih škola, ali se govorilo i o davanju na upravljanje Planinarskog doma državnom preduzeću SP rizort, radnom vremenu ugostiteljskih objekata.




Može da se kaže da su 28. sednicu Skupštine opštine Knjaževac obeležili odbornici opozicije, pre svega Dragan Mančić, šef odborničke grupe ”Za Knjaževac zajedno”, koji je diskutovao u više navrata, a na samom početku tražio je da se Skupština izjasni o ustupanju Planinarskog doma na Babinom zubu državnom preduzeću SP rizort.

Odnornici su polemisali  o funkcionisanju knjaževačkih osnovnih i srednjih škola. Iako one zaslužuju pohvale za svoju opremljenost i vaspitno – obrazovni rad, odbornica Nina Milutinović zapitala se za koga će škole ubuduće postojati, kada se zna da će narednu školsku godinu upisati samo 171 prvak.

”Lepo je i pohvalno što su nam škole opremljene, što imaju modernu nastavu, ali se bojim – za koga ? Svešćemo se na jednu osnovnu školu,” rekla je odbornica ”Za Knjaževac zajedno”.

Izvršenje budžeta za prvih devet meseci ove godine komentarisala je Ankica Marković, načelnica Odeljenja za budžet i finansije.

”Imali smo na raspolaganju za trošenje 692.850.493 dinara. Utrošili smo 567.244.960 dinara i imamo razliku od 125.605.533 dinara.”

Na dnevnom redu ovog skupštinskog sazedanja bilo je i radno vreme ugostiteljskih objekata, koji će, prema novoj odluci, radnim danima biti otvoreni do 24 časa, a vikendom do pola dva iza ponoći. Na kraju, Dragan Mančić pozvao je kolege iz svih odborničkih grupa da svoje skupštinske dnevnice, poput odbornika ”Za Knjaževac zajedno” uplate kao pomoć porodici Najadanović iz Donjeg Zuniča.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...