Home / Obaveštenja / Održan Trening o razvoju planinskog turizma u prekograničnoj oblasti Rumunija – Srbija

Održan Trening o razvoju planinskog turizma u prekograničnoj oblasti Rumunija – Srbija

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS održala je trening “Razvoj održivog planinskog turizma u prekograničnoj oblasti Rumunija – Srbija”.

Trening je održan u Brestovačkoj banji kao deo implementacije projekta “Karpati povezuju”, sufinansiranog kroz Interreg – IPA Program prekogranične saradnje Rumunija-Srbija 2014 – 2020.

 

Trening je imao cilj da podrži razmenu znanja o održivom planinskom turizmu kao novom turističkom proizvodu u karpatskom prekograničnom području Rumunija – Srbija i da predstavi primere dobre prakse i mogućnost njihove primene u ovoj planinskoj oblasti. Predavači su bili prof.dr Branko Krasojević i prof. dr Radomir Stojanović.




Kroz interaktivni rad i praktične vežbe učesnici su identifikovali postojeće resurse (prirodne i antropogene) od značaja za razvoj planinskog turizma u prekograničnom regionu Srbija-Rumunija, proces njihove transformacije u održivu turističku ponudu, način umrežavanja nosilaca turističke ponude u funkciji formiranja i razvoja održivog planinskog turizma i kreiranje novih turističkih proizvoda u planinskom području posmatranog prekograničnog regiona.

Učesnici su posebno interesovanje pokazali za savremenim tehnikama promocije i prodaje u planinskom turizmu, specijalizovanim sajtovima i portalima, društvenim mrežama, sajamskim nastupima.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...