Home / Knjaževac / Odbornici usvojili budžet za 2018. godinu na 19. sednica SO Knjaževac (Foto & Video)

Odbornici usvojili budžet za 2018. godinu na 19. sednica SO Knjaževac (Foto & Video)

-Danas je Domu kulture u Knjaževcu održana 19. sednica SO Knjaževac.

Odbornici su usvojili budžet opštine za 2018. godinu. Budžet je planiran na nešto više od 997 miliona dinara. Najvažniji dokument loklane samouprave obrazložio je predsednik opštine Milan Đokić, koji je naglasio da će budžet u velikoj meri biti investicioni i razvojni.

 

Odbornici opštinske skupštine usvojili su, većinom glasova, budžet opštine Knjaževac za 2018. godinu. Planiran na nešto više od 997 miliona dinara, sa 14 odsto sredstava za investicije, budžet je u velikoj meri razvojni, kazao je predsednik opštine Milan Đokić. On je, obrazlažući najvažniji dokument lokalne samouprave, govorio o onome što će se raditi u godini koja dolazi – poput brane na Svrljiškom Timoku, uređenja ulica, naselja i trgova, izgradnje azila za pse, rekonstrukcije Spomen parka. Jedan od najznačajnijih poslova biće početak komasacije.

”Milion i po dinara je predviđeno za početak radova na izradi programa komasacije. Ulazimo u poslove komasacije posle nekoliko decenija. Programom će biti obuhvaćena čitava dolina Timoka, nekoh četiri hiljade hektara. Taj program će trajati tri godine,” kazao je Đokić.
Razvoju sela i poljoprivrede u budžetu je posvećena dovoljna pažnja, smatraju odbornici.

”Bilo je reči o izgradnji sirana za preradu kozjeg sira. Jedna je planirana za područje Bučja, a mi u tom kraju nemamo ni desetak koza,” rekao je Dalibor Stanojević iz odborničke grupe ”Za Knjaževac zajedno”.




”Zadovoljan sam koliko se pažnje posvećuje selu”, rekao je Vojkan Stanković iz odborničke grupe ”Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”

Za neke odbornika u opštinskoj kasi ima dosta novca za razvoj sporta, dok se, s druge strane, rok bendovima onemogućava da vežbaju u Domu kulture.

Usvojene su odluke o komunalnim i administrativnim taksama, upravljanju javnim parkiralištima. Odbornici su se saglasili i sa izmenom Statuta Zavičajnog muzeja, kojom se, kako je rečeno, stvaraju uslovi za nesmetan rad ove ustanove.

[FAG id=51213]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...