Home / Drugi pišu / Obučen tim za projekte

Obučen tim za projekte

Uspešno su završene obuke za službenike lokalne samouprave i predstavnike organizacija civilnog društva Vlasotince na temu projektnog finansiranja i izveštavanja, rečeno je na završnoj konferenciji.

Kroz obuke se prošlo u okviru projekta “Naši građani za našu opštinu”, koji su sproveli opština Vlasotince i Centar za lokalnnu demokratiju u Knjaževcu.

Posle 10 meseci veoma smo zadovoljni saradnjom sa opštinom Vlasotince od koje je i došla inicijativa za realizaciju ovog projekta, s obzirom na to da naša organizacija od 2003. radi  na uključivanju građana u procese donošenja odluka na lokalnom nivou”, kaže koordinator projekta Saša Marinkov, ispred Centra za lokalnu demokratiju.
Osposobili smo određen broj ljudi iz preduzeća čiji je osnivač opština, kao i predstavnike organizacija civilnog društva da mogu da pripreme predloge projekata, da ih ocenjuju, da o njima izveštavaju i da uključe javnost u donošenje strateških odluka”, ističe zamenik predsednika opštine Boško Stančić.

Projekat “Naši građani za našu opštinu“ finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko programa Evropski PROGRES.
izvor http://jugmedia.rs

x

Check Also

U Knjaževcu Inficirano još 68 osoba

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara u Knjaževcu ...