Home / 2022 / Oborio rekord : Tarzan iz Knjaževca naduvao 4,55 promila

Oborio rekord : Tarzan iz Knjaževca naduvao 4,55 promila

Nekim čudom, Tarzan je sa 4,55 promila i vozio, i bio živ. A kasnije je potvrđeno da je aparat za alkotestiranje bio potpuno ispravan prenosi Kurir.

ZAJEČAR – Iako je, nažalost, mnogo vozača koje otkrije sobraćajna policija, pod velikim dejstvom alkohola, rekorder je samo jedan – Tarzan koji je, prema lečima lekara, vozio – mrtav!

Prema nezvaničnim podacima nadležnih, od kada postoji alkotestiranje vozača, Tarzan iz Minićeva, koje se nalazi otprilike na pola magistralnog puta između Zaječara i Knjaževca, imao najviši nivo alkohola u krvi ikad otkriven…




To je bilo pre 12 godina, a ono što je frapantno je izjava lekara:

– On je, po svim kliničkim standardima, vozio – mrtav! – kazali su tada doktori.

Tarzan je tada imao 4,55 promila alkohola u krvi!

– Naša knjaževačka patrola je tada rutinski zaustavljala vozila. Približavao se automobil ”zastava 101” koji se normalno kretao, bez ikakvog krivudanja. Zaustavili smo i to vozilo, i tek onda primetili da je vozač ”pod gasom”. On je normalno komunicirao sa nama, ali rečenice su mu bile ”pijane”. Kada je duvao u alkotest, odnosno, kada smo videli broj, umalo se nismo srušili! Naravno, vozača smo odveli na trežnjenje, a vozilo isključili iz saobraćaja – kazali su tada iz saobraćajne policije.

Meštani, koji uopšte nisu bili iznenađeni ovim otkrivenim procentom alkohola kod svog sugrađanina, tada su kazali da je Tarzan bio porodičan čovek, imao je i unuke. Ali, bio je ljubitelj dobre kapljice i organizam mu je navikao na to.

Policija je ovog rekordera zaustavila ujutru u 8.15 sati. Meštani kažu da je društvo cele noći pilo, a da je Tarzan zaustavljen za manje od 10 minuta nakon poslednje čašice.

Dr Jovan Stevanović, tadašnji direktor zaječarske bolnice je onda kazao:

– Taj čovek je fenomen! Po svim pravilima trebalo je da bude mrtav! Svako ko u krvi ima od 3,00 do 4,5 promila alkohola (zavisi od organizma), obavezno pada u alkoholnu komu. Od 4,5 promila do 5,00 promila je smrtonosna doza, jer tada dolazi doparalisanja centra za disanje u mozgu i kolapsa kardiovaskularnog sistema. Ni ja ni neurolozi sa kojima sam se konsultovao nismo čuli da je iko u svetu sa tom količinom alkohola u krvi preživeo – kazao je dr Stevanović.

Nekim čudom, Tarzan je sa 4,55 promila i vozio, i bio živ. A kasnije je potvrđeno da je aparat za alkotestiranje bio potpuno ispravan.



izvor Kurir.rs/S.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...