Home / Humanost / Novogodišnji paketići za decu iz knjaževačkog doma

Novogodišnji paketići za decu iz knjaževačkog doma

Mališani iz doma za nezbrinutu decu u Knjaževcu dobili novogodišne paketiće u okviru akcije “Mesec darivanja” .

Podelom novogodišnjih paketića mališanima u “Dečijem selu” u Sremskoj Kamenici danas je simbolično završena akcija “Mesec darivanja” za decu bez roditeljskog staranja koju su tokom novogodišnjih praznika sprovele kompanije “Univerexport” i “Nelt”.

U akciji “Mesec darivanja” poklone od kompanija “Univerexport” i “Nelt”, osim dece iz “Dečijeg sela” u Sremskoj Kamenici, dobili su i mališani iz domova za nezbrinutu decu u Knjaževcu , Somboru, Užicu, Pančevu, Banji Koviljači, Beloj Crkvi, Miloševcu, Aleksincu, Valjevu, Kragujevcu, Ćupriji, Nišu, Kruševcu, Negotinu, Vranju, Beogradu i Subotici.

Tokom decembra i prve polovine januara svi potrošači u maloprodajnim objektima “Univerexporta” imali su priliku da kupovinom određenih proizvoda učestvuju u akciji “Mesec darivanja” u kojoj su za decu bez roditeljskog staranja obezbeđeni poklon paketi.

“Cela akcija namenjena je deci bez roditeljskog staranja na području cele Srbije i u okviru akcije ukupno je podeljeno više od 800 paketića, a završetak akcije simbolično je u “Dečijem selu” u Sremskoj Kamenici i to danas kada se dočekuje pravoslavna nova godina” rekla je rukovodilac korporativnih komunikacija u “Univerexportu” Olivera Ćirković, dodajući da se u paketićima koji su podeljeni mališanima nalaze ćebad i slatkiši.




Ona je najavila da će “Univerexport” i dalje pokretati slične akcije i da će i ubuduće pružati podršku kolektivu kakav je “Dečije selo”, jer, kako je rekla, “nikada ne smemo zaboraviti koliki je napor potrebno uložiti da se deca izvedu na pravi put”.

Vršilac dužnosti direktora “Dečijeg sela” u Sremskoj Kamenici Mirko Jankelić zahvaljujući se kompanijama “Univerexport” i “Nelt” rekao je da pomenuta akcija za “Dečije selo” ima dvostruki značaj.

“Kao prvo, imamo materijalnu pomoć oko boljeg standarda naše dece, a kao drugo, što je možda i značajnije jeste da uspostavimo jedan institut darivanja, da naučimo našu decu da je lepo primiti, ali isto tako i da je lepo i dati poklone. U tome i uspevamo, o čemu nam govore i primeri naših sada već odraslih štićenika koji su i sami bili stanari ‘Dečijeg sela’ i koji dolaze u selo i donose poklone za drugu decu” rekao je Jankelić.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...