Home / Knjaževac / Nova šansa za razvoj ženskog preduzetništva u Knjaževcu (Video)

Nova šansa za razvoj ženskog preduzetništva u Knjaževcu (Video)

Danas je u Regionalnom centru za stručno usavršavanje u  okviru projekta “Zajedno možemo sve”, organizovan okrugli sto, na kome su učesnice razmenile mišljenja, ideje i iskustva, koja bi trebalo da posluže kao osnova za formiranje budućeg Udruženja preduzetnica u Knjaževcu.

Projekat “Zajedno možemo sve” realizuju Savet za rodnu ravnopravnost i Udruženje “Ženska inicijativa”, uz podršku Ženske odborničke mreže. Ovaj projekat, čiji je osnovni cilj ekonomsko osnaživanje žena iz ruralnih područja i afirmacija ženskog preduzetništva, podržala je i Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, u okviru projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti”, koji finansira Evropska unija.

U sklopu realizacije projekta, danas je u Regionalnom centru za stručno usavršavanje organizovan okrugli sto. “Cilj je da okupimo žene koje su članice ili nosioci poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzetnice i da čujemo njihovo mišljenje, predloge i sugestije kako bismo na što bolji i efikasniji način postigli ono najvažnije, a to je formiranje Udruženja”, kaže Jasna Mihajlović, koordinator projekta “Zajedno možemo sve”.

 




Na početku skupa prisutne je pozdravila Saša Solujić, predstavnica Agencije “UN women” koja je podsetila u kojim se sredinama realizuje ovaj projekat i posebno pohvalila učesnice iz opštine Knjaževac koje spadaju u najaktivnije. U nastavku realizacije projekta “Zajedno možemo sve” biće održane dve radionice, zatim sledi zvanično osnivanje Udruženja preduzetnica i nastup na sajmu planiran početkom decembra u Domu kulture.




 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...