Home / Humanost / Nastavak akcije solidarnosti opštine Knjaževac (Foto & Video)

Nastavak akcije solidarnosti opštine Knjaževac (Foto & Video)

dsc08463

Transfuzija krvi Zdravstvenog centra u Knjaževcu danas je od Lokalne samouprave kao donaciju dobila majice, koje će biti poklanjane dobrovoljnim davaocima krvi.

Naredna godina biće obeležena mnogim gestovima solidarnosti, poručeno je ovom prilikom, uz podršku manifestaciji ”Knjaževac u srcu”.

Majice koje će biti podeljene dobrovoljnim dvaocima, samo su simboličan gest lokalne samouprave prema humanim ljudima koji daju krv za dobrobit drugih, kazao je na uručenju poklona u Transfuziji krvi Zdravstvenog centra predsednik opštine Milan Đokić.

”Počeli smo akciju humanitarnih gestova i trudićemo se da 2017. bude obeležena mnogim gestovima solidarnosti prema našim najugroženijim sugrađanima. U ovakvim vremenima moramo da pokažemo visoku dozu odgovornosti prema zajednici u kojoj živimo. Pozivam Knjaževčane da se priključe akcijama dobrovoljnog davalaštva. Dodelom majcica činimo samo mali revanš prema ljudima koji daju krv za dobrobit drugih. ”

Akcije solidarnosti nastavljaju se već prvog dana naredne godine, kazao je Đokić, pozdravljajući manifestaciju ”Knjaževac u srcu”, koju je iniciralo Udruženje privrednika.

”Kao opština zamenili smo doček Nove godine na trgu za humnitarnu akciju pomoći bolesnim sugrađanima. Nastavak toga je i obeležavenje početka naredne godine. Na gradskom trgu, potpuno skromno od 12 do 15 časova biće prilika da se Knjaževčani sretnu, čestitaju jedni drugima Novu godinu. Biće grejane rakije, kuvanog vina, ali i paketića za knjaževačku decu. Sve to u organizaciji Udruženja privrednika, koji su pokazali visoku odgovornost prema gradu u kome žive i deci.”

Okupljeni oko dobročinstva možemo da onima kojima je teško, život učinimo boljim, poručio je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

-Prema rečima dr Miroslava Aleksića, specijliste transfuziologa u Transfuziji krvi Zdravstvenog centra u Knjaževcu ima dovoljno krvi na zalihama. Standardno, negativne krvne grupe su na minimumu dok je poziv davaocima  uvek otvoren.

Krvi trenutno imamo na zadovoljavajućem nivou. Kao i obično, negativne krve grupe su na minimumu. Kada je loše vreme, praznici, dešavaju se nesreće koje donose rizik od iskrvarenja i zahtevaju primenu krvi u lečenju. Na sreću, imamo dovoljno krvi na zalihama i spremni smo”, kaže dr Aleksić.

U nastavku teksta na našem TV kanalu, možete videti kako je protekla ova humanitarna akcija lokalne samouprave.

 





[FAG id=48020]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...